Haberler

Milletlerarası Anlaşmalar

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile çeşitli ülkeler arasındaki milletlerarası anlaşmalar, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ile çeşitli ülkeler arasındaki milletlerarası anlaşmalar, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ile İran arasında 9 Haziran'da Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında 2014-2016 Yılları İçin Kültürel Miras İşbirliği Uygulama Programı" ile, taraflar arasında kültür varlıklarının yasa dışı ithal, ihraç ve mülkiyet transferinin önlenmesi ve yasaklanması için 1970 UNESCO Sözleşmesi'nin maddelerini uygulamak amacıyla anlaşma imzalanacak ve kültürel mirasın korunması için işbirliği komiteleri kurularak ortak faaliyetler gerçekleştirilecek.

Türkiye ile Namibya arasında 29 Ağustos'ta Windhoek'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Namibya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Resmi Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma"ya göre, her bir tarafın vatandaşlarının diplomatik, hizmet ve resmi pasaportunun geçerlilik süresi, diğer tarafın ülkesine girişinden önce en az 6 ay olacak. Söz konusu kişiler her 180 günlük süre içerisinde ilk giriş tarihinden itibaren 90 günü aşmayan süre zarfında diğer tarafın ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek, ülkesinden çıkmak ve geçici olarak ikamet etmek için vize alma yükümlülüğünden muaf olacak.

Türkiye ile Sudan arasında 10 Mayıs'ta İstanbul'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sudan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İşbirliği Çerçeve Anlaşması" ile mutabakat muhtıraları, protokoller ve diğer düzenlemeler ile belirlenecek diğer alanlarda personel, malzeme, teçhizat, bilgi ve tecrübe mübadelesi yapılmasını amaçlanıyor.

Türkiye ile Cibuti arasında 13 Mayıs'ta Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cibuti Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ormancılık Alanında İşbirliği Anlaşması"na göre, doğal kaynakların korunması, çölleşme ve kuraklıkla mücadele, erozyon kontrolü, mevcut ormanların korunması ve rehabilitasyonu için, taraflar, ulusal mevzuatlarına dayanarak eşitlik, mütekabiliyet ve karşılıklı yarar temelinde, bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımı ile işbirliği yapılacak.

-Türkiye Ulusal Programına Yönelik Finansman-

Türkiye adına 25 Temmuz'da imzalanan "Katılım Öncesi Yardım Aracı-Geçiş Dönemi Desteği ve Kurumsal Yapılanma Bileşeni-Kısım 2 Çerçevesinde 2011 Türkiye Ulusal Programına Yönelik Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa Komisyonu Arasındaki Finansman Anlaşmasına Ek" ile, ilişik notaların onaylanması çerçevesinde Finsnasman Anlaşmasına yapılan Ek A (IPA-Geçiş Dönemi Desteği ve Kurumsal Yapılanma Bileşeni Kısım 2 kapsamında 2011 yılı Türkiye Ulusal Programı), 28 Mayıs 2014 tarih ve K (2014) 3637 sayılı Komisyon Uygulama Kararına binaen değiştirildi.

-Vatansız kişilerin statüsü-

Türkiye'nin 1 Temmuz 2014 tarihli ve 6549 sayılı kanunla katılması uygun bulunan "Vatansız Kişilerin Statüsüne İlişkin Sözleşme" ile, vatansız bir kişinin kişisel statüsü, daimi ikametgahının bulunduğu ülkenin kanununa, ikametgahı yoksa oturduğu ülkenin kanununa göre düzenlenecek. Sözleşmede ayrıca, "Menkul ve Gayrimenkul Mülkiyet", Sanatsal Haklar ve Sınai Mülkiyet", "Dernek Hakkı" ve "Mahkemelere Erişim"e dair usuller de belirlendi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel
Dışişleri Bakanı Fidan: Nükleer savaş riski var, bu bir şaka değil

Bakan Fidan'dan tedirgin eden savaş çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu hakkındaki tutuklama kararına ilk yorum

Erdoğan'dan Netanyahu hakkındaki tutuklama kararına ilk yorum

Fırat Sarı'dan çelişkili ifadeler! Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Birinin 3, diğerinin 4 çocuğu vardı! Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

title