Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 yıl önceki market alışverişi üzerinden yüklendi

Erdoğan'a 3 yıl önce yaptığı alışveriş üzerinden yüklendi

MHP Halk Oylaması Bilgilendirme Toplantısı - MHP Myk Üyesi Parsak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP MYK üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, "Diyorlar ki 'Siz partinizi yok edeceksiniz, tabanınızda çok büyük rahatsızlık var'. MHP'de taban - tavan ayrımı yoktur.

MHP MYK üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, "Diyorlar ki 'Siz partinizi yok edeceksiniz, tabanınızda çok büyük rahatsızlık var'. MHP'de taban - tavan ayrımı yoktur. Bizde dava arkadaşlığı vardır. MHP yok olacak mı? Hayır, yok olmayacak. Bu iddialar MHP'ye yönelik olarak öteden beri ifade edilir. MHP, 48 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da dünya döndükçe var olacak." dedi.

Parsak, MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörlüğünce parti genel merkezinde düzenlenen halk oylaması süreciyle ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinde yer alan maddelerle ilgili bilgi verdi.

15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "15 Temmuz günü yine bu kutlu çatıda duran liderimiz Devlet Bahçeli'nin sayesinde mesele çok daha vahim noktalara varmadan milletten, devletten ve demokrasiden yana çözülebilmiştir." ifadesini kullanan Parsak, "11 Ekim'de ne oldu da birdenbire başkanlık tartışmaları ortaya çıktı?" gibi çok haksız ithamlara muhatap olduklarını belirtti.

Suriye ve Irak başta olmak üzere çevrelenmiş bir Türk devletinin bekası sorunuyla karşı karşıya olunduğuna dikkati çeken Parsak, 15 Temmuz'un sadece bir darbe girişimi değil, Türk vatanını işgal etme ve parçalama, Türk milletini önce kardeş kavgası üzerinden birbirine düşürme, arkasından da bölme yönünde çok esaslı ve büyük bir küresel oyun olduğunu söyledi.

Böyle bir süreçte 15 Temmuz'un mahiyetinin doğru anlaşılması gerektiğinin altını çizen Parsak, "Sayın Genel Başkanımız bu beka sorununu gözeterek devletimizin ve milletimizin önce hükümet sistemi, arkasından rejim tartışmalarına meydan vermemesi bakımından inisiyatif almıştır." diye konuştu.

"CHP'nin AYM'ye gitmemesi doğrudur"

Mehmet Parsak, anayasa değişikliği gündeme geldiğinde ve çalışmaları sırasında CHP'lilerin sürekli yapılacak değişikliğin anayasaya aykırı olduğunu iddia ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde CHP, Anayasa Mahkemesine (AYM) gitmeyeceğini söyledi. Şimdi soruyorum, eğer Anayasa'ya aykırılık var idiyse bu konuyu AYM'ye taşıyabilecek yegane siyasi parti CHP. Bu meselenin AYM'ye taşınması, CHP bakımından sadece hak ve yetki değil, aynı zamanda sadece onun üzerinde bulunan bir sorumluluk. CHP dışında hiç kimse bu Meclis aritmetiği içerisinde meseleyi AYM'ye taşıyamaz. Öyleyse niye AYM'ye gitmediniz?"

Doğru olanın CHP'nin AYM'ye gitmemesi olduğunun altını çizen Parsak, değişikliğin sadece şekil yönüyle AYM'ye götürülebileceğine, Anayasa'ya aykırılık iddiasıyla götürülemeyeceğine dikkati çekti. Parsak, "AYM'ye gidilmemiş olması doğrudur. Ama aylardır 'Anayasa'ya aykırılık var' diye Türk milletinin kafasının karıştırılmaya çalışılması yanlıştır." dedi.

"Başbuğumuzun izinde, bu süreçte evet, evet, evet..."

Kendilerine ısrarlı bir şekilde "Başkanlık getiriyorsunuz. Siz başkanlığa karşı değil miydiniz? Partili Cumhurbaşkanlığı getiriyorsunuz. Buna karşı değil miydiniz?" denildiğini ifade eden Parsak, "Bu sistem ne başkanlık sistemidir ne de partili cumhurbaşkanlığı sistemidir. Biz partili cumhurbaşkanlığı sistemi getirmiyoruz, başkanlık sistemi de getirmiyoruz. Bu bize has, ihtiyaçlarımızı gözeten bir cumhurbaşkanlığı sistemidir." diye konuştu.

Halk oylaması çalışmaları için "Evet" denilmesinin sebebini açıklayan Parsak, "Devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet" ile "Bu ülke için yeminimiz var vazgeçilmez" sloganlarını belirlediklerini anımsattı.

Parsak, şunları söyledi:

"Bu kadar haklı olan, bu kadar haklı çıkan, bu kadar çok haksızlığa uğrayan ve bu kadar da çok hak mücadelesi veren başka bir dava yoktur. Ülkenin, milletin, devletin teminatı olarak önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışı içerisinde tarihimizin her döneminde olduğu gibi bugün de seyirci kalmayıp, inisiyatif alan bir yaklaşımla hakkın yolunda, milletin yanında olmaya devam edeceğiz. Başbuğumuzun izinde, liderimizin emrinde bu süreçte evet, evet, evet..."

"MHP yok olacak mı? Hayır, yok olmayacak"

Mehmet Parsak, daha sonra toplantıya katılanların sorularını yanıtladı. "MHP yok olacak mı? İki partili sisteme geçiş olacak mı?" sorusuna Parsak, bunu komisyon çalışmaları sırasında CHP'li milletvekillerinin de ifade ettiğini anımsatarak, şu yanıtı verdi:

"Bir defa, eğer MHP yok olacaksa bundan belki en fazla diğer siyasi partiler, bu anlamda da CHP memnun olur değil mi? Ama diyorlar ki 'Siz partinizi yok edeceksiniz, tabanınızda çok büyük rahatsızlık var'. MHP'de taban - tavan ayrımı yoktur. Bizde dava arkadaşlığı vardır. Biz dava arkadaşlarımızdan haberi, vaktinden bu yana binlerce dava arkadaşımıza kurşun sıkanlardan değil, o kurşunlara siper olanlardan yani teşkilatlarımızdan alırız. Ne olduğunu da alıyoruz. Bu çerçevede bundan sonra da almaya devam edeceğiz.

MHP yok olacak mı? Hayır, yok olmayacak. Bu iddialar MHP'ye yönelik olarak öteden beri ifade edilir. Bu ifade edilenlere, bir de MHP'nin durumuna bakalım. Bunları vaktizamanında Adalet Partililer söylüyordu. Adalet Partisi bugün yok, MHP var, bu iddiaları DYP'liler söylüyordu, DYP şimdi yok, MHP gene var. Anavatan Partililer söylüyordu, 'ANAP' diye Twitter fenomeni var ve ondan başka hiçbir şeyi kalmadı, MHP gene var. Bugünkü iktidar partisi de ne zaman var olur, ne zaman yok olur biz onları bilmeyiz. Bunu millet bilir. Ama MHP, 48 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da dünya döndükçe var olacak."

"Seçilme yaşının 18'e indirilmesi"ne ilişkin bir soru üzerine de Parsak, MHP'nin en genç milletvekili olduğunu ve 13 yaşından beri bu davanın içerisinde, elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade etti.

Mehmet Parsak, şunları kaydetti:

"Bugün TBMM'de 60 yaşında olup okuma yazma bilmeyen neredeyse milletvekilleri var. Bir aileden geldiği ya da ekonomik gücü çok yüksek olduğu için... Bunun seçilme hakkı var. Türkiye'de milyonlarca 18 yaşı devirmiş pırıl pırıl genç var. Şimdi onlar milletvekili seçilsin, 18 yaşındaki yiğitler seçilemesin öyle mi? Bizce seçilsin. AB üyesi ülkelerin 21'inde seçilme yaşı 18-21 arasındadır. Dünyada 58 ülkede yine seçilme yaşı 18'dir. Dünyanın 58 ülkesindeki gençlerin milletvekili seçilme hakkı var ama bizde 18 yaşına varmadan yaşı büyütülerek idam edilen yiğitler varken, onlar kurşunlara giderken yaşları sorulmazken, (milletvekili seçileceği zaman 18 yaşında milletvekili seçilmez)..."

MHP Halk Oylaması Bilgilendirme Toplantısı - MHP Myk Üyesi Parsak
Kaynak: AA / Güncel
title