Mevlana'nın Bütün Mektupları, İlk Kez Arapça Kitap Fuarı'nda
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Müdürlüğü ve Haşimi Yayınları işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Arapça Kitap Fuarı bugün İstanbul'da başladı.
Din-Dil Kardeşliği Arapça Kitap Fuarı'nda Buluşuyor
Cağaloğlu'ndaki Kızlarağası Medresesi'nde açılan fuara Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Fas ve Kuveyt gibi 15 farklı ülkeden 30 yayınevi3 bin kitabıyla katıldı. 12 – 22 Şubat tarihleri arasında saat 10:00 – 21:00 saatleri arasında açık olacak olan fuarda Arapça ders kitaplarından, masal kitaplarına; tarih kitaplarından Kuran-ı Kerim ve İslami İlimlere dair temel kaynaklara kadar binlerce eser sergileniyor. Mevlana'nın Farsça ve Arapça mektuplarının Haşimi Yayınları tarafından ciltlenerek kitapseverlerle buluşturulduğu özel eser "Mevlana Halidi Bağdadi Hz." bu fuarda tanıtılıyor.
Türkiye'deki fikir ve sanat dünyasının tarihi köklerinin günümüz Müslüman coğrafyasından koparılamayacağının bilinciyle düzenlenen fuar, Türkiye'de ilk defa Arapça Kitap Fuarı düzenleniyor. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Müdürlüğü ve Haşimi Yayınevi organizatörlüğünde düzenlenen fuar, 10 gün boyunca çeşitli seminer ve söyleşilerle devam edecek. Yoğun bir ziyaretçi takibi ile dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılış törenini Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Semerkand Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Ali Sözer, Sudan Yüksek Öğretim Genel Müdürü Tarık Nur Muhammed, Lübnan Dar Al Minhac Yayınevi sahibi BajkhaifOmarSalem S. DarulKütübilİlmiyyeYayınevi sahibi MohammedBayduun, Fas'lı Araştırmacı Abdulmecid Hayali ve Mısır'lı Araştırmacı Dr. Ahmedferid Ahmet Mazedgerçekleştirdi.
''Arapça, Farsça, Kürtçe Bizim İçin Yabancı Dil Değil''
Semerkand Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Ali Sözer, açılış konuşmasında Türkiye'de var olan din-dil kardeşliğini daha köklü hale geleceğini belirterek; "Dinimize, tarihimize, kültürümüze dair pek çok eser Arapça veya Farsça kaleme alınmıştır. Bizim için Arapça, Farsça, Kürtçe hiçbir zaman yabancı dil olmamış, bu diller Türkçe ile iç içe yaşamıştır. Günümüzde de tüm dünyanın Müslümanların mirasından faydalanabilmesi ve Müslümanların kendi miraslarını fark edebilmesi için bu kardeş dillerin yeniden kaynaşmasına ihtiyaç vardır. Türkiye'nin milyonlarca Suriyeli misafir etmesi ve Müslüman ülkelerde düzenlenen uluslararası kitap fuarlarına ülkemizden katılımın artması neticesinde bu ihtiyaç iyice açığa çıktı. Aslında Arapça Kitap Fuarı da aynı ihtiyacın tetiklediği yoğun talep üzerine tertiplendi" dedi.
Katılımcı ve ziyaretçileriyle tam bir kültür şölenine dönüşecek olan fuarda Yusuf Kaplan, Bedri Gencer, Ebubekir Sifil, Kamil Büyüker, Ahmet Turan Arslan, Cahit Baltacı, Kemal Yıldız, Ali Sözer, İbrahim Aydemir, SariyeRifai, KureyyimRacih gibi yazarlar da okurlarıyla bir araya gelecek.