Haberler
Kahramanmaraş'ta 4.1 şiddetinde deprem

6 Şubat depremlerinde ağır kayıplar veren ilimiz bir kez daha sallandı

Halep'te taarruz başlatan Esed karşıtı Heyet Tahrir Şam 32 bölgeyi ele geçirdi

Rejim karşıtı grup 32 bölgeyi ele geçirdi, 10 bin sivil evlerini terk etti

Kreş tartışmaları sorulunca İmamoğlu fena patladı: Cami yaptım imam vermediler

"Cami yaptım imam vermediler, karakol yaptım ortada polis yok"

Türkiye'yi sarsan 'sahte dolar skandalı' büyüyor

Piyasaları altüst eden olayda detaylar ortaya çıktı

Meü'de 'Göç ve Enfeksiyonlar' Paneli

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ile Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti işbirliğinde ‘Göç ve Enfeksiyonlar’ paneli düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ile Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti işbirliğinde 'Göç ve Enfeksiyonlar' paneli düzenlendi.

Tıp Fakültesi Reşit Galip Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'dan mikrobiyologlar, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Panelin açılışında konuşan MEÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gönül Aslan, bölge toplantılarının önemine dikkat çekerek, " Göçün birçok enfeksiyona neden olduğu, tarih boyunca yaşayarak deneyimlediğimiz bir olaydır. Göç nedeniyle ülkemize gelen göçmenler, yaşadıkları ortam şartlarının elverişsiz olmasından dolayı mevcut enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale gelmiştir. Bugün burada göçün beraberinde gelen enfeksiyonları ve çözüm yollarını konuşacağız" dedi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Köksal ise göç olgusunun insanların bütün dengelerini bozacağını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Düzenlediğimiz toplantılarda, bölgesel dayanışma ile birçok soruna çözüm üretmeye çalıştık. Göç olgusu insanın sadece beden sağlığını değil, ruh sağlığını da ciddi derecede etkiler. Bugün bu sorunlara hep birlikte çözüm aramaya çalışacağız."

Prof. Dr. Köksal ile Prof. Dr. Aslan'nın oturum başkanlığında gerçekleşen panelde, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Fahriye Ekşi 'Göç ve Leishmaniazis', Çukurova Üniversitesi Tropikal Hastalıklar Merkezi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Begüm Kayar 'Göç ve Tüberküloz' ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Gökahmetoğulları 'Göç ve Viral Enfeksiyonlar' başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Panel sonunda, bölge ve ülke verileri tartışılarak göç süreci ile ilişkili enfeksiyonların tanınması, yönetimi, enfeksiyonun tedavisi ve enfeksiyondan korunma önlemleri konuları konuşuldu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title