Mesir Kokulu Mum Yakında Raflara Yerleşecek
Manisa'nın şifalı mesir macununun içindeki bazı baharatlar, mumla karıştırılarak 'Mesir Kokulu Mum' üretildi.
Manisa'nın şifalı mesir macununun içindeki bazı baharatlar, mumla karıştırılarak 'Mesir Kokulu Mum' üretildi. Otistik öğrenciler tarafından üretilen mumların, önümüzdeki günlerde market raflarında yer alacağı belirtildi.
Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü işbirliğiyle, mesir macununun içeriğinde yer alan bazı baharatlar mumla birleşti. 'Mesir KoKulu Mum' projesi kapsamında özel öğrenciler tarafından üretilen ürün için tanıtım düzenlendi. CBÜ Muradiye Kampüsü Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'ndeki tanıtıma; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, AK Partili Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Yunusemre Engelliler Meclisi Başkanı Bedriye Yıldız Pehlivan, otizmli ve zihinsel engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.
AMAÇ ÖZEL ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM
Proje hakkında bilgi veren Engelliler Meclisi Başkanı Pehlivan, amacın otizmli ve zihinsel engelli öğrencilere istihdam oluşturmak olduğunu söyledi. Pehlivan, "Hediyelik eşya raflarında da birçok kokulu mum satışta. Biz de neden mesir kokulu mum olmasın diye yola çıktık. Üniversitemizin kimya bölümünden böyle bir çalışmada bize yardımcı olmalarını istedik. Kimya Bölümü'ndeki öğrencilerimizde bir çalışma yaparak içinde mesir macununun etkin kokularını veren baharatlar ve çeşitli renkleri karıştırarak 'Mesir Kokulu Mumu' üretti. Mumların kimyasal üretimleri onlara ait olacak. Mumların şehrimizi simgeleyen kalıplara yerleştirilmesi ise otizmli ve zihinsel engelli öğrencilerimize ait olacak. Böylece zihinsel engelli ve otizmli öğrencilerimize bir istihdam sahası aşmış olacağız. Önümüzdeki süreçte mesir mumların satılabilmesi için çeşitli yerlerde stantlar kurulacak. İşyeri açılacak. Büyük marketlerle anlaşmalar yapılacak. Projemizle otizmli ve zihinsel engelli öğrencilerimiz için engelleri kaldırmış oluyoruz" diye konuştu. Pehlivan, ürünün üretiminin ve adının patentini aldıklarını da dile getirdi.
CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar da ülkede engelsiz bir ülke ve Manisa'nın engelsiz bir kent olabilmesi için her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
MUM YAPIMINI GÖSTERDİLER
Konuşmaların ardından otizmli ve zihinsel engelli öğrenciler mesir kokulu mumunun nasıl yapıldığını katılanlara gösterdi. Mesir kokulu mumlarının üretimi Kimya Bölümü öğrencileri tarafından uzman kontrolünde yapıldıktan sonra sıvı haldeki mumlar, otizmli ve zihinsel engelli öğrenciler tarafından özel üretilen kaplara döküldü. Mumların fitilleri öğrenciler tarafından yerleştirildi. - Manisa