Haberler

Mersin -Fazla Mesai İsteyen Ormancı Önce Sürüldü, Ardından Lojmandan Atıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fazla mesai isteyen ormancı önce sürüldü, ardından lojmandan atıldıMersin'in Erdemli İlçesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışırken fazla mesai ücreti talep eden ve işletme ile mahkemelik olan evli ve 3 çocuk sahibi 33 yıllık orman işçisi Ali Yılmaz, Gülnar'a sürülmesinin ardından bu kez de oturduğu lojmanından atıldı.

Fazla mesai isteyen ormancı önce sürüldü, ardından lojmandan atıldı

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışırken fazla mesai ücreti talep eden ve işletme ile mahkemelik olan evli ve 3 çocuk sahibi 33 yıllık orman işçisi Ali Yılmaz, Gülnar'a sürülmesinin ardından bu kez de oturduğu lojmanından atıldı.

Akdeniz Mahallesi Talat Göktepe Çamlığı'nda bulunan lojmanda kalan Ali Yılmaz'ın eşyaları tutanak tutularak polis nezaretinde kurumca görevlendirilen 6 işçi tarafından ı dışarı çıkartılarak boşaltma işlemi yapıldı. Olaya büyük tepki gösteren işçi Ali Yılmaz(52) gözyaşlarına boğuldu.

HAKKIMI ARAMAK SUÇ MU?

33 yıldır Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nde işçi olarak çalıştığını belirten Yılmaz, fazla mesailerinden hakkı olan ücreti olmak üzere dava açtıktan sonra başına gelmeyen kalmadığını anlatarak göz yaşları içinde şunları söyledi: "Dava açtığımı öğrenen kurum yetkilileri beni davamdan vazgeçmemi söylediler. Ben de davamdan vazgeçmedim. Daha sonra geçen ocak ayında Gülnar'a sürdüler. Lojmandan çıkartmak istediler. Ben de okullar tatil olunca yazın çıkacağımı söyledim. Benim talebimi dinlemeyerek lojmandan çıkartılar. İşin en acısı ise lojmanımı kendi çalıştığım çalışma arkadaşlarıma boşalttılar. Ben Gülnar'da çalışacağım. Çocuklarım burada okuyacak daha ne diyeyim. Beni bu duruma düşürdüler. Bu ülkede hakkını arayanlar suçlu ise ben suçluyum. Hakkımızı aramak suç mu?"

Ali Yılmaz'ın eşi Saniye Yılmaz(40) ise üzüntüden sorulara cevap veremedi. Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise 'Kamu konutları yönetmeliğine göre tayini çıkan işçi veya memurun 2 ay içerisinde lojmanı boşaltması gerekiyor. 4 ay geçmesine rağmen lojman boşaltılmadığı için tutanak ile boşaltmak zorunda kaldık. Boşalan lojmanlar tayini gelen memur arkadaşlara verilecekö demekle yetindi.

Bu arada kendi arkadaşlarının eşyalarını lojmandan çıkaran işçilerin ise eşyaları taşımakta zorlandıkları ve büyük üzüntü yaşadıkları görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close