Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

ATM'lerde vatandaşın en çok şikayet ettiği sorun tarih oluyor

ATM'lerde vatandaşın en çok şikayet ettiği sorun tarih oluyor

Mersin'de Sağlık Çalışanlarından Yasa Tepkisi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de doktorlar, sağlık alanında yapılan düzenlemelere tepki gösterdi.

Mersin'de doktorlar, sağlık alanında yapılan düzenlemelere tepki gösterdi.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik binası önünde gerçekleştirilen eyleme Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri katıldı. Sağlık çalışanlarının 'Torba Yasanızı kabul etmeyeceğiz' yazılı pankart taşıdığı eylemde grup adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, her yeni düzenlemenin hekimlik başta olmak üzere sağlık mesleklerinin özüne zarar verdiğini, yurttaşların ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti almasını olanaksız hale getirdiğini söyledi.

'SAĞLIĞI BÜSBÜTÜN PARALI HALE GETİRDİLER'

Yıllardır sağlık çalışanları ve örgütlerinin dikkate alınmadığını belirten Kırcı, "Tam gün düzenlemelerinin gerçek amacı açıkça ortaya çıkmıştır. Muayenehane dışında her şey serbesttir, yeter ki emek sömürüsü işlesin, katmerlensin. 'Yurttaşları muayenehane çilesinden kurtaracağız' diyenler sağlığı büsbütün paralı hale getirmekte, üstelik hem üniversitelerde hem de özel hastanelerde hastaların ödediği paranın yarısına el koyup kar etmeyi istemektedirler. Devlet bırakın sağlığı yurttaşlara hak olarak ücretsiz sunmayı, yurttaşların cepten ödemek zorunda bırakıldığı sağlık hizmetinden kar eden, hocaları özel sektöre pazarlayan bir tüccara dönüşmektedir" dedi.

'ŞİDDETİ ÖNLEYECEK DÜZENLEME BEKLİYORUZ'

Türkiye'nin resmi olarak günde 30 sağlık çalışanının şiddete uğradığı bir ülke olduğunu vurgulayan Kırıcı, şiddeti önlemeye katkısı olacak bir yasanın acil bir ihtiyaç olduğunu savundu. Torba Yasa içerisinde mevcut duruma katkı sunmayan düzenlemelerin göz boyadığını belirten Kırıcı, "Sağlıkta şiddeti sağlık ortamının sorunu değil de sağlık personelinin bireysel sorunu gibi gören, ağır yaralanma ve ölüm durumlarında zaten mümkün olan tutuklama tedbirinin uygulanacağını tekrar eden bir düzenleme teklif edilerek göz boyanmaktadır. Sağlık Bakanı'nı samimiyete davet ediyor ve sesleniyoruz. Bu ülkenin dört bir yanında dayak yiyen sağlık çalışanları sizden şiddeti önleyecek gerçek bir düzenleme beklemektedirler. Sağlık örgütleri olarak size bunu sağlayabilecek bir teklif sunduk, acilen hayata geçirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title