Mersin'de Kamu Çalışanları Faks Eylemi Yaptı
Mersin'de Eğitim-Bir-Sen üyeleri, emeklerinin karşılığı olan ücreti alamadıkları gerekçesiyle geçen hafta yaptıkları bordro yakma eylemini bugün faks eylemiyle sürdürdüler.
Mersin'de Eğitim-Bir-Sen üyeleri, emeklerinin karşılığı olan ücreti alamadıkları gerekçesiyle geçen hafta yaptıkları bordro yakma eylemini bugün faks eylemiyle sürdürdüler.
Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Mersin Şubesi üyeleri, 'Eşit işe eşit ücret' çerçevesindeki 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye yönelik tepkileri dile getirmek, bu kararnamenin dışında kalarak ek ödeme alamayan öğretmenlerin toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde, hükümeti uyarmak amacıyla faks eylemi düzenlediler.
Öğle saatinde Merkez PTT Şubesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, emeklerinin karşılığını ve alın terleri olan haklarını istediklerini, kimseden lütuf beklemediklerini söyledi. 'Ekonomi Büyüyor Türkiye Gelişiyor' diyenlerden haklarını istediklerini belirten Olçum, "Eğer büyüme varsa, büyümeyi maaşlarımızda ve mutfağımızda hissetmek istiyoruz. Hükümet, merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını söylüyor. Eğitime en fazla payın
ayrılmasından, eğitim çalışanları olarak memnunuz. Fakat eğitime ayrılan pay ile eğitimciye ayrılan pay arasında uçurum olduğundan dolayı asla memnun olmadığımızı söylemek istiyoruz" dedi.
Ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanlarının kamuda en düşük ücret alan konuma geldiğini vurgulayan Olçum, "Eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle kamuda denge sağlamaya çalışan hükümet, eğitim-öğretim hizmet sınıfında 800 bini geçkin öğretmen ve öğretim elemanına 'toplu sözleşme masasında muhatabınızı bulamadık' mealinde bir yaklaşımla masayı işaret etmiştir. 9/1 öğretmenin bin 624 TL, 7/1 öğretim görevlisinin ise bin 856 TL maaş aldığı gerçeği toplu sözleşme masasında mutlaka göz önüne alınmalıdır"
ifadelerini kullandı.
Mart ayında, elektriğe yüzde 9,26, doğalgaza yüzde 18,70 zam yapıldığını hatırlatan Olçum, Ocak 2004 ile Ocak 2012 tarihleri arasında bazı meslek gruplarında çalışanların aylıklarında yüzde 175 ile yüzde 230 oranında artış yapılırken, öğretmenlerin aylıklarındaki artışın ise yüzde 154'te kaldığını dile getirdi. Olçum, hükümetin emeklerinin karşılığı olan yeni bordroyu ortaya koymasını, öğretmen ve öğretim elemanlarının 'ek ödenek' mağduriyetlerinin masada telafi edilmesini istedi.
Olçum ve sendika üyeleri, konuşmanın ardından PTT Şubesi'ne girerek ek ödeme talebini içeren metinleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Mersin milletvekillerine faks çekerek tepkilerini ortaya koydular. - MERSİN