Mersin'de Imam Baildi Coştu, Coşturdu
Mersin'de Imam Baildi coştu, coşturduMersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan dünyaca ünlü Yunan grup İmam Baildi, Mersinli müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Mersin'de Imam Baildi coştu, coşturdu
Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan dünyaca ünlü Yunan grup İmam Baildi, Mersinli müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Yenişehir Kültür Merkezi'nde, yeni albümleri Imam Baildi 3'ün dünya turnesi çerçevesinde Türk hayranlarıyla buluşan grup, birbirinden güzel parçalarla Mersinlilere müzik ziyafeti verdi. Orestis ve Lysandros kardeşlerin 2005 yılında kurduğu, eski Yunan ve Balkan ezgilerini bir araya getiren grup, Geleneksel Grek müziğinden örnekler sundu. Perküsyonda Lysandros Falireas, basta Orestis Falireas, buzukide Arapatsakos, klarnette Giannis Diskos, trompette Periklis Aliopis, gitarda Lambis Kountourogiannis, Stelios Provis, Mhnas Liakos'dan, vokalde MC Yinka ve Rena Morfi ile sahne alan grup, her parça sonrası alkış yağmuruna tutuldu. Güzelliği ve dansları ile göz dolduran vokalist Rena Morfi, performansı ile izleyicilerden tam not aldı. Rap performansı ile konsere hareket katan ve ara ara Türkçe konuşarak izleyicilerin sempatisini kazanan MC Yinka ise, dinamik parçaları ile salonu ayağa kaldırdı. İzleyicilerin şarkıya eşlik etmesini isteyen MC Yinka herkesi ayağa kalkıp oynamaya davet edince, kendilerini ritme kaptıran izleyenler dakikalarca dans etti. Geleneksel Grek müziğini çağdaş sunumla seslendiren, İspanyol, Türk ve Balkan ezgilerinden de esinlenen İmam Baildi, her parçaya izleyicileri de dahil ederek keyifli dakikalar yaşattı. Birbirinden güzel melodiler üzerine hip-hop, rumba ve samba renkleri ekleyen ve Akdeniz müziklerini nostaljik soslarla süsleyen Imam Baildi, yaklaşık 2 saatlik performansın ardından alkış yağmuru eşliğinde sahneden ayrıldı.
MÜZİK KÜLTÜRLERİMİZ AYNI
DHA muhabirlerine özel açıklamalarda bulunan grubun kurucusu Orestis ve Lysandros kardeşler, Mersin'de sahne aldıkları için heyecanlı olduklarını söyledi. Farklı bir deneyim olacağını kaydeden Orestis Falireas, 'Biz eski Yunan müzikleri ile başlamıştık. 1940-1950'lerin müzikleri ile. Daha sonra modern ve değişik bir tarz denedik. Böyle başladık ama daha sonra bazı müzikler etrafından dolaştık. Geleneksel müzik de yaptık, popüler müzik de. Müzisyenler olarak birlikte canlı müzik yapınca farklı bir yola girdik. Babazula, Selim Sesler gibi sanatçıları çok beğeniyoruz. Temel olarak halk sanatçılarını seviyoruz. Popüler sanatçıları pek değil ö dedi.
Lysandros Falireas ise, 'Yunan müziği Türk müziği ile çok benzer. Yunanista'da bir çok Türk müziği çalınıyor. Burada da yunan parçaları çalınıyor. Bu bir kültür. Benim favori sanatçım Selim Sesler. Almanya'da dinleme şansı bulmuştum ve harika bir deneyimdi. Harika zaman geçirmiştik. Mersin çok güzel ama henüz çok gezme fırsatım olmadı.