Haberler

Mersin Alata Araştırma Laboratuvarı'nın Analizlerine Onay Çıktı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alata Araştırma Laboratuvarı'nın analizlerine onay çıktıMERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bünyesindeki laboratuvarın yaptığı analizlerin doğruluğu tescillendi.

Alata Araştırma Laboratuvarı'nın analizlerine onay çıktı

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bünyesindeki laboratuvarın yaptığı analizlerin doğruluğu tescillendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, toprak, yaprak, gübre ve sulama suyu analiz laboratuvarı bakanlığa bağlı Referans Laboratuvarı'nca denetime tabi tutuldu. Enstitüsü Müdürü Davut Keleş, laboratuvarın enstitünün kurulduğu 1977 yılı itibariyle faaliyete geçtiğini, aradan geçen sürede ise kendisini geliştirerek bölge çiftçisinin daha kaliteli ve bol verimli üretim yapabilmesi için çaba gösterdiğini söyledi.

YILDA 40 BİN ANALİZ YAPILIYOR

Enstitü bünyesindeki laboratuvarların öncelikli olarak kendi bünyesindeki araştırmaların analizlerini içerdiğini, ayrıca bölge çiftçisinin de taleplerine karşılık vererek yılda ortalama 40 bine yakın toprak, yaprak, gübre ve sulama suyu numune analizi yapıldığını hatırlatan Müdür Keleş, analiz sonuçlarının üreticilere hem yazılı, hem şifahi olarak bildirildiğini kaydetti. Müdür Keleş, enstitü laboratuvarının yıl boyunca yaptığı tüm çalışmaların bakanlığa bağlı referans laboratuvarı tarafından teste tabi tutulduğunu ve tüm testlerden başarı ile çıkarak doğruluğunun yeniden tescillenmesinin de haklı gururunu yaşadıklarını anlattı.

ANALİZ YAPTIRMADA GECİKMEYİN

Enstitü Laboratuvar Bölüm Sorumlusu Ziraat Mühendisi Rasim Arslan ise üreticilerin kaliteli ve bol verim almaları için yılda en az bir kez yaprak, iki yılda bir de toprak tahlili yaptırmalarını tavsiye ettiklerini belirterek, "Özellikle bu mevsimde değişik bitkilerden örnekler alınarak analizleri yaptırılmalı. İçinde bulunduğumuz aylarda özellikle yaprağını döken tüm bitkilerin yapraklarından analizler yaptırılmalı. Narenciye için eylül-ekim ayında analiz yaptırılmalı. Enstitü olarak analiz sonrası çıkan sonuçlara göre gübreleme uygulamalarını tarif ediyoruz" dedi.

Mersin Alata Araştırma Laboratuvarı'nın Analizlerine Onay Çıktı
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri hesap veriyor! İşte ilk sözleri

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Anlık İstanbul

Birinin 3, diğerinin 4 çocuğu vardı! Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

Tunceli ve Ovacık belediyelerine atanan kayyumlar göreve başladı

Verdikleri ilk talimat bakın ne oldu

title