Meriç ve Tunca Nehirlerinin Çevresi Ağaçlandırılıyor
Orman Genel Müdürlüğünün çalışması kapsamında, Meriç ve Tunca nehirlerinin çevresi ağaçlandırılıyor.
Nehirlerin kenarlarında oluşturulacak kent ormanı, hem taşkınları önlemeye yardımcı olacak hem de mesire alanı olarak hizmet verecek.
Proje çerçevesinde nehirlerin kenarına 15 bin hünnap, ıhlamur, fıstık çamı, andız ve Amerikan dişbudak ağaçları dikilecek.
Edirne Valisi Hasan Duruer, Tunca Nehri kıyısındaki dikim alanında, ıhlamur ağacının toprakla buluşturarak çalışmayı başlattı.
Duruer, ağaç dikimi sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, valiliğin geçen yıl kentin değişik alanlarına 100 bin ağaç diktiğini söyledi.
Her ne kadar ağaç kesimleriyle gündeme gelinse de, formu bozulduğu için kesilen ağaçların çok daha fazlasını toprakla buluşturduklarını belirten Duruer, şöyle konuştu:
"Ağaç dikilmesi gereken yerler vardır, dikilmemesi gereken yerler vardır. Bu bölgelere istediğiniz ölçülerde ağaç dikebilirsiniz ama tarihi eserlerin önünde diktiğiniz zaman o güzelliği kapatmış oluyorsunuz. Orman teşkilatına bu projelerinde de destek veriyoruz. Hünnap, andız ve fıstık çamı desteği veriyoruz. Sessiz ve derinden güzel çalışmalara imza atan, kentleri güzelleştiren orman teşkilatımıza da teşekkür ediyoruz."
- "Sınır muhafızı" kavak ağaçları
Orman Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürü Zekeriya Mere de Edirne'ye özel önem verdiklerini, ceviz ve bal ormanı projelerinin verimli şekilde yürütüldüğünü söyledi.
Meriç Nehri'nin sınır boyuna kavak ağacı dikimine devam edildiğini belirten Mere, "963 hektar alanda, Meriç Nehri kenarında dikilen kavaklar için biz 'sınır muhafızları" diyoruz. Bu tamamen Edirne'ye has bir çalışma, gelecek yıl bu çalışma tamamlanacak. Dikilen muhafızlarımız orada bekliyor" diye konuştu.
Arşiv