Menteşe'de Kent Rotaları Çalıştayı Yapıldı
Menteşe ilçesinde bölgenin bilinmeyen tarihinin görünürlüğünün sağlanması amacıyla "Menteşe'de Kent Rotaları Çalıştayı" yapıldı.
Menteşe ilçesinde bölgenin bilinmeyen tarihinin görünürlüğünün sağlanması amacıyla "Menteşe'de Kent Rotaları Çalıştayı" yapıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kültür Evi'nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan MSKÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, Menteşe'nin sit alanları bakımından çok zengin olduğunu ve bu alanların korunduğunu kaydetti.Diler, Mobolla kentinin geçmişinin milattan önce 3. yüzyıla dayandığını ve isminin 2. yüzyılın sonlarında Mogla halini aldığını söyledi. Bölgenin 2. yüzyılda Rodos'a bağlı olduğunu anlatan Diler, Mobolla kentindeki yaşam ve uygulanan tarım çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.Prof. Dr. Diler, bölgede yürütülecek çalışmalarla tanınırlığının artırılmasını amaçladıklarını belirterek, "Mobolla için üniversite, sivil toplum kurtuluşları ve yerel yönetimler el ele verirsek, sosyolojik ve arkeolojik gerekli araştırmaları yaparsak bölgeyi kültür turizmine kazandırabiliriz. Biz kültür envanteri oluşturduğumuzda projelerin yönetim planı ile ilgili gerekli araştırmalarda yapmıştık. Eğer ki bu bölgede bir kurtarma kazısı yaparak, surlardan kopan taşları yerine koyabilirsek surları yükseltebilir, tüm kalıntıları gün yüzüne çıkartabiliriz" dedi.
Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver, Mobolla antik kenti ve kent rotaları projelerine çok önem verdiklerini ve üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Ünver, Mobolla antik kentinin arkeolojik ve sosyolojik projelerle yeniden kültür turizmine kazandırılması için çalışma yürüttüklerine işaret ederek, "Belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği vermekle hazırız. Umarız bu çalışmaların sonucunda herkesin üzerine düşen görevler netleşir. Herkes sorumluluğunda bulunan işleri en sağlıklı şekilde yaparsa Mobolla antik kenti, kültür turizmine kazandırılır" diye konuştu.