Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Mehmet Akif Ersoy Vefatının 77. Yılında Başakşehir'de Anıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yıldönümünde Başakşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle anıldı.

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yıldönümünde Başakşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle anıldı. Gecede Safahat'tan Şarkılar ve Mehmet Akif Ersoy Şiirleri seslendirildi.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe çok sayıda Başakşehirli ve Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş katıldı. Selahaddin Kocaaslan'ın sunduğu etkinlikte Şair Yazar Yavuz Bülent Bakiler de Akif'in hürriyet aşkını, medeniyet algısını ve anlayışını anlattı.

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif'in Türkiye'de yeteri kadar bilinmediğini tanınmadığını ve bunun da insanlarımızın Mehmet Akif'i okumamalarından kaynaklandığını belirten Bakiler, Mehmet Akif'in okunmadan asla anlaşılamayacağını söyledi.

1986 yılında Mehmet Akif'in vefatının 50. yıldönümünde Kültür Bakanlığı'nda Mehmet Akif'i Ersoy'u anma amacıyla faaliyetlere başladıklarında basında bazılarının "Türkiye'yi Ortaçağ karanlığına çekmek için Mehmet Akif günleri hazırlıyorlar" dediklerini anlatan Bakiler, "Mehmet Akif Ersoy Türkiye'yi çağdaş medeniyet seviyesine yükseltmeye çalışan en büyük ediplerimizden biri olarak karşımıza çıkmaktadır." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un başındaki fesi çıkarmamak için kaçıp Mısır'a gittiği düşüncesinin bilgisizlik ve ilgisizlikten kaynaklandığını ifade eden Yavuz Bülent Bakiler, Mehmet Akif Ersoy gibi yüce bir şahsiyetin bir fes için Mısır'a kaçtığını söyleyenlerin büyük bir hezeyan içinde olduklarını belirtti.

Ersoy'un o günkü hükümet tarafından takip ettirildiğini ve kendisinin bir suçlu gibi aranmasından rahatsızlık duyduğu için Mısır'a gittiğini aktaran Bakiler, Mehmet Akif'in bu tip söylentilere maruz kalmasının çok acı verici olduğunu ifade etti.

Bağımsızlığımızın sembolü milli marşımızı yazan Akif'in ülke gençleri tarafından iyi tanınması gerektiğinin altını çizen Bakiler, her vatandaşın İstiklal Marşı'nı ve onun içerdiği muhtevayı çok iyi kavraması gerektiğini vurguladı.

Programda söz alan Haluk Dikbaş ise, "Cenazeyi duyan bir iki kişi ile cemaat toplandı. Dirisinden rahatsızlık duyanlar, ölüsünden de, omuzlarda taşınmasından da rahatsız oldu. O rahatsızlık duyanlar şimdi burada yok, unutuldular ama Mehmet Akif burada. Ben Akif'i unutturmayan Yavuz Bülent Bakiler Hocamıza ve unutmayan Başakşehirlilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Serdar Tuncer Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam", "Çanakkale" gibi herkes tarafından bilinen şiirlerini seslendirdi. Programda Safahat'tan Şarkılar seslendiren Ertuğrul Erkişi'nin okuduğu, Ahmet Kaya'nın Mehmet Akif'in Cenk Marşı şiirine bestelediği "Uğurlar Ola" eseri büyük alkış aldı. Program sonunda Başakşehir Belediye Başkanı Haluk Dikbaş sanatçılara çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title