Haberler

Medya Gözü ile Kıbrıs Çözüm Süreci, Gaü'de Masaya Yatırıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) işbirliğinde kurulan, “Kıbrıs Masası” çalışma grubu tarafından “Medya Gözü ile Kıbrıs Çözüm Süreci” konulu panel GAÜ’de gerçekleşti.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) işbirliğinde kurulan, "Kıbrıs Masası" çalışma grubu tarafından "Medya Gözü ile Kıbrıs Çözüm Süreci" konulu panel GAÜ'de gerçekleşti.

Girne Amerikan Üniversitesi Millenium Senato Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "Medya Gözü ile Kıbrıs Çözüm Süreci" konulu panele, Akay Cemal, Hasan Erçakıca ve Özdemir Tokel katıldı. Panelin açılış konuşmasını, GAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Toros gerçekleştirdi.

Panelin açılışında konuşan GAÜ İletişm Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Remziye Terkan, günümüzde medya ve iletişimin gücünün dünyanın ve toplumların şekillenmesinde çok önemli roller oynadığını vurgulayarak, medyanın konuları ele alışı, bu konuları işleyişi ve kamuoyuna yaptığı paylaşımların toplumların olaylara bakışını ve olayların seyrini değiştirebildiğini ifade etti.

"Ülkede yıllardır süregelen Kıbrıs sorununa, kalıcı bir çözüm bulma arayışlarını ve halen devam eden çözüm sürecini medyanın nasıl okuduğunu bilmek, iki toplumun medya yöneticilerinin süreçlere bakış açılarını analiz etmek, benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya koymak, üzerinde özenle durulması gereken ve önemle ele alınması gereken konuların başında gelmektedir"diyen Trekan, etkinlikte bu yöndeki birçok soruya cevap bulunacağını kaydetti.

GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Aykut Toros da, Girne Amerikan ve Kıbrıs Amerikan Üniversitelerinin oluşturduğu Kıbrıs Masası çalışma grubunun düzenlediği bu panelde medya gözünden çözüm sürecinin değerlendirileceğini belirterek tüm konuşmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Toros, Akdeniz havzasında birbirinden farklı olan doğu ve batı medeniyetlerinin bilim; inanç gibi birçok konuda birbirinden alışveriş içinde olduğunu söyleyen Torors, ilk çağlardan beri Kıbrıs'ın bu coğrafyada tüm medeniyetler için çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Toros ayrıca, Siyaset bilimi açısından, Kıbrıs'ın iki ayrı toplumun birleştirmeden yaşamayı neden sürdürülebilir bir düzen olarak kabul etmediğinin ve yarım asırı aşkın süredir, sık sık bu düzenden bir birleşme düzeni içine girmeye çalıştığının sorgulanması gerektiğini kaydetti.

KAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, gazeteci; Akay Cemal, Hasan Erçakıca ve Özdemir Tokel konuşma yaptı. Konuşmacılar, medyanın çözüm sürecine olan yansımaları ile çözüm sürecinin medyaya olan etkilerini tartıştı. Gerçekleştirilen panelin sonunda, konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close