Mediacat 2011'in Liderlerini Seçti!
Mediacat bu kez dört kategoride 2011 yılının en dikkat çeken isimlerini belirledi.
Buna göre en başarılı isimler Cüneyt Yavuz, Tahsin Yılmaz, Serdar Erener ve Alemşah Öztürk!
MediaCat dergisi, mediacatonline. com'da okurlarının oylaması için 5–17 Ocak arasında dört kategoride belirlenen aday listelerini yayınladı. Bu süre içerisinde konuyla ilgili haberler hazırlandı ve bu haberler kullanıcı veritabanına gönderilerek sosyal medya gruplarında paylaşıldı. Böylece anketlere olan ilgi artırıldı. Son olarak MediaCat Online'da gerçekleştirilen kapalı uçlu sorulardan oluşan anketin sonuçları değerlendirilerek, ön plana çıkan isimler belirlendi.
Bu yıl yapılan anket sonuçlarına göre, pazarlama alanında Mavi Jeans Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, medya alanında TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, reklam alanında Serdar Erener, dijital reklam alanında 41?29! Ajans Başkanı ve Kurucu Ortağı Alemşah Öztürk kendi kategorilerinde öne çıkan isimler oldu.
Cüneyt Yavuz
Cüneyt Yavuz Mavi Jeans'in genel müdürü olarak görevini sürdürüyor. Mavi Jeans, yeni reklam kampanyasında 2010 yılında Kıvanç Tatlıtuğ'un yer aldığı 'Çok mu Çok Oluyoruz' adlı ilk kampanyasına gönderme yaparken, markanın artık sadece bir jean üreticisi olmadığını, aksesuarları, giyim ürünleri, ayakkabıları kadar kitlelerin günlük yaşamlarında giyimle ilgili ihtiyaç duydukları her ürünü karşılayabilen bir marka olduğunu vurguluyor. Bir zamanlar dünya markası olma vurgusunu bünyesinde barındıran ve birincil hedefi haline getiren marka, son dönem kampanyalarındaki "Vay vay vay", "Çok sev" gibi yeni sloganlarla bu söylemi daha yumuşatarak iç piyasaya dönme ve buradaki hedef kitleyi kendine tekrar bağlama kararını uyguladı. 20. yılını kutlayan Mavi, 50 ülkede 4 binin üstünde satış noktasında hizmet veriyor.
Tahsin Yılmaz
Tahsin Yılmaz 2008 yılından beri genel müdür olarak telekomünikasyon sektöründe beşinci senesini kutlayan TTNET'te görev yapıyor. TTNET'in son reklam filmi "Mümkünlü Kasabası", kurgulanmış ve hayali bir kasabanın internetle buluşması ve kasaba sakinlerinin internetle birlikte değişen hayatlarını teması olarak belirliyor. Reklam filminde "TTNET ile her şey mümkün" diyen kasaba başkanı rolünde Şener Şen yer alıyor. Türkiye'de birçok köy ve kasabaya interneti taşımayı hedefleyen TTNET, köylünün artık merkezi yerler yerine kendi köyünden birçok işini kolaylıkla internet üzerinden gerçekleştirmesini vurgulamaktadır. Türkiye internet pazarında büyük paya sahip TTNET, reklam kampanyasında da vurguladığı gibi sadece yüksek sosyo-ekonomik değil, her kesime ve her gruba interneti götürmeyi amaçlıyor.
Serdar Erener
Serdar Erener'in işlerine baktığımızda yereli küresel ile birleştirerek, hem azınlığı hem çoğunluğu aynı potada buluşturmakta uzman olduğunu söylemek yersiz olmaz. Bugüne kadar sarf ettiği cümlelere, üzerine kafa yorduğu ve kolayca anlaşılan özgün dilinde berraklaşan yaratıcılığını anlamak için onun işlerine göz atmak yeterli oluyor. Garanti Bankası'nın animasyon reklamı, reklam dilinde olmazı olur kılıyor. "Garantili Dostlar", başvurulan ciddi ve çoğu zaman sıkıcı ton nedeniyle ana akım reklam dilinin dışında işlenmeyen finans konusunu son derece eğlenceli bir dille anlatmayı başarıyor, üstüne üstlük izleyiciyi kendine bağlıyor. Firmanın farklı mesajlar içeren iletişim yelpazesini tek çatı altında toplayan reklam kampanyası 'Garantisiz kimse kalmasın bizce' diyerek tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
Alemşah Öztürk
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafından II. Küresel Girişimcilik Konferansı'nda örnek Türk girişimcisi olarak gösterilen 41?29! Ajans Başkanı ve Kurucu OrtağıAlemşah Öztürk, kurucusu olduğu 41? 29! ile 2007'den bu yana 300'den fazla projeye imza attı. 4 yıl gibi kısa bir sürede 6 kat büyüme kaydeden ajans, Türkiye'de Kristal Elma ve Effie olmak üzere 30'dan fazla, global olarak da 40'tan fazla ödül aldı. WPP, 41?29! Media'nın ("41?29!") çoğunluk hisselerini satın almayı kabul ettiğini duyurdu. 2011 senesi için analistlerin çoğunluğunun öngörüsüne göre, WPP'nin dijital iletişim faaliyetlerinden elde edilecek gelirleri 4.5 milyar dolara ulaşacak ve bu da 16 milyar dolara ulaşması beklenen toplam gelirlerin yüzde 30'una tekabül edecek.