Haberler

Meclis'te "Hususi Orman" Tartışması Çıktı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda dün gece "hususi orman" tartışması çıktı.

Meclis Genel Kurulu'nda dün gece "hususi orman" tartışması çıktı. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın, "Latif Topbaş'la Başbakan arasında bir konuşma geçiyor" sözüne orman Bakanı, "Telefon konuşmalarında yapılanda da bir şey yok. "Hakkı ne kadar?' diyor. O da yüzde 6 olduğunu söylüyor. Zaten yol hariç. Bu mevcut durumu ilan etmekten ibaret. Yani "tape' dedikleri bu" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda dün gece milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

-TELEFON KONUŞMALARI SORULDU-

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "Bu Latif Topbaş'la Başbakan arasında bir konuşma geçiyor. Biliyorsunuz, orman arazilerinde, özel ormanlarda yüzde 6 hususu var" diye sordu.

Orman Bakanı da, "Şu anda mevcut kanunda da yani normal tapulu bir arazide ağaç yetişmişse, o 3 hektardan fazla ise o kişilerin malı olmasına rağmen Orman Kanunu'na göre biz "hususi orman' diye tarif ediyoruz ve diyoruz ki: "Yüzde 6'dan fazla yapılaşma yapamazsın' Zaten kanun bu şu anda, kanun değişmiş değil. Başbakanımızın da söylediği bu kanundur. Mevcut kanuna bakarsanız tapusu şahıslara ait olup da, üzerinde rastgele ağaç bitmişse dahi, 3 hektardan büyükse biz ona hemen el koyuyoruz Orman Kanunu mucibince ve diyoruz ki: "Yapılaşma artık bundan sonra yüzde 6'dan fazla olamaz'. Mevcut kanunu söylemiş Başbakanınız, bana da herhangi bir şey söylenmiş değil" yanıtını verdi.

-"URLA VİLLALARIYLA İLGİLİ NE DİYECEKSİNİZ"-

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da, "Sayın Bakan, Urla villalarıyla ilgili ne diyeceksiniz, Urla'daki villalarla ilgili?" derken MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da, "Tapeler, tapeler" diye yerinden bağırdı.

-"BÖYLE BİR DENSİZLİK OLUR MU?"-

Orman ve Su İşleri Bakanı, Kocaeli'deki hak sahiplerine işaret ederken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Kim veriyor sana bu bilgiyi ya! Kim veriyor sana bu bilgiyi!" diye seslendi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ya, sana ne, yanlışsa söylersin. Böyle bir densizlik olur mu? Kusura bakma" dedi. Akar da, "Yalan söylüyorsun, yalan söylüyorsun! Doğru bilgi verin!" dedi.

Haydar Akar, "Ayıp ya, ayıp! Milletin malına el koyuyorlar. Doğru bilgi vermiyor, yalan söylüyor" derken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ben doğru bilgi veriyorum, otur yerine, otur yerine!" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir başka soruya da, "Özlük haklarına ilişkin talepler genel olarak kamu ücret politikasına uygun olarak Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca bu talepler üzerinde bir çalışma yapılacaktır" yanıtını verdi.

-"BİZ DE PARALEL YAPILANMA FALAN YOK"-

Orman Bakanı, "paralel yapı" konusundaki soruya da, "Biz de paralel yapılanma falan yok yani bizim Bakanlığımız biz aile gibiyiz, gerçekten bizim Orman ve Su İşleri Bakanlığında hepimiz birbirimize dua ederiz, birbirimizi severiz yani işimizle meşgul oluruz o bakımdan bunu özetle vurgulamak istiyorum" yanıtını verdi.

Seyfettin Yılmaz, "Aile gibisiniz Sayın Bakan" derken Oktay Vural, "Yani paralel yapılanma var mı?" diye sordu.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Efendim, bizim Elbette paralel yapılanma bazı kurumlarda var tabii, var onu söylüyoruz paralel yapılanma görüyorsunuz siz deYalçın Akdoğan ne söyledi onu bilemem, onu kendisine sorarsanız" dedi.

Yeniden yargılanmaya ilişkin soruya da Orman Bakanı, "Adalet Bakanlığında bir çalışma Yani o konuda Adalet Bakanlığı bir çalışma yapıyor ama neticesini bilmiyorum, yazılı olarak onu söyleriz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının orman izinlerinin tamamen mevzuata uygun olarak yapıldığına işaret eden Bakan Eroğlu, " Özellikle konuşmalar, ne konuşuldu, konuşma olabilir ama acaba burada kendilerine bir rant sağlandı mı, ona bakmak gerekir. Hususi orman, bir kişinin tapulu mülkü olup da 3 hektardan büyükse, burada ağaçlar yetişmişse, bu, Orman Kanunu'na göre hususi orman ilan ediliyor. Tapulu malı yani ormanın malı değil, tapusu şahıslara ait.Fakat burada yapılanma sınırlanmış. Aslında mevcut kanuna göre de zaten yollar, yollar hariç, bırakın şeyde, hususi ormanlarda, şahsın mülkiyetleri olan yerlerde gerektiği zaman biz kendi ormanlarımızda yollara isale hatlarına vesaire, diğer birtakım elektrik hatlarına, hatta vatandaşlara dahi eğer herhangi bir yerden ormanın bir kenarında bir binası, arsası varsa, başka bir geçiş hakkı yoksa, oradan bir izin veriyoruz yani. Orman Kanunu'na bakılırsa bu görülecek. Nitekim telefon konuşmalarında yapılanda da bir şey yok. 'Hakkı ne kadar?' diyor. O da yüzde 6 olduğunu söylüyor. Zaten yol hariç. Bu mevcut durumu ilan etmekten ibaret. Yani "tape' dedikleri bu" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel
title
Close