Haberler

Martı şirketi, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği için 376 bin dilekçeyi İBB'ye verdi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Martı şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin getirilmesi talebiyle imzalanan 376 bin dilekçeyi teslim etti. Öktem, paylaşımlı yolculuğun dünyada yaygınlaştığını ve 120 bin TAG sürücüsü ve ailelerinin bu yönetmeliği istediğini belirtti. Ayrıca, TAG sisteminin güvenli olduğunu ve müşteri memnuniyet oranının yüzde 98 olduğunu vurguladı.

Martı şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem, "Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği"nin getirilmesi talebiyle imzalanan 376 bin dilekçeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) verdi.

MARTI SÜRÜCÜLERİ, PAYLAŞIMLLI YOLCULUK İÇİN İBB'YE BAŞVURDU

Martı TAG sürücüleri ve kullanıcıları, ellerinde Martı flamalarıyla Saraçhane'deki İBB binasının karşısındaki alanda toplandı. Burada basın mensuplarına açıklama yapan kurucu Oğuz Alper Öktem, 120 bin TAG sürücüsü ve ailelerinin paylaşımlı yolculuk yönetmeliği istediğini, bu kapsamda toplanan 376 bin dilekçeyi teslim etmeye geldiklerini söyledi. Öktem, seçime yakın bir dönemde olunduğuna işaret ederek, kendilerinin de İstanbul'daki en büyük ulaşım camiası olarak seslerini duyurmak için burada olduklarını belirtti.

Martı şirketi, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği için 376 bin dilekçeyi İBB'ye verdi

"DÜNYANIN HER YERİNDE TUŞA BASTIĞINIZDA AYAĞINIZA KADAR ARAÇ GELİYOR"

Dünyanın 151 ülkesinde paylaşımlı yolculuk yönetmelikleri olduğunu vurgulayan Öktem, "Dünyanın her yerinde artık tuşa bastığınızda ayağınıza kadar araç geliyor. Bugün dünyanın en büyük havalimanı bizde. Ancak bu havalimanından çıktığınızda 2 saat içi sigara kokmuş taksileri beklemek zorundasınız. Ama dünyanın en gelişmemiş ülkelerinde bile tuşa bastığınızda en güzel araba sizin ayağınıza kadar geliyor. Buna paylaşımlı yolculuk deniyor."

Martı şirketi, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği için 376 bin dilekçeyi İBB'ye verdiOğuz Alper Öktem

"2,5 MİLYON MÜŞTERİMİZ PAYLAŞIMLI YOLCULUK İSTİYOR"

Bugün dünyada paylaşımlı yolculuğun yapılmadığı sadece birkaç tane ülke kaldığına dikkati çeken Öktem, "Bunlar, Küba, Kuzey Kore, Moğolistan, Eritre ve Kongo. Bu ülkelerin dışında paylaşımlı yolculuk artık var. Biz, 120 bin TAG sürücüsü, aileleriyle birlikte 376 bin kişi bunu istiyoruz. Bunun dışında 2,5 milyon müşterimiz de bunu istiyor." ifadelerini kullandı.

Martı şirketi, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği için 376 bin dilekçeyi İBB'ye verdi

"İNŞALLAH 376 BİN KİŞİNİN İRADESİNE KULAK VERİRLER"

Oğuz Alper Öktem, çevreci olan bu sistemin devasa bir istihdam sahası yaratacağını, İstanbul trafiğini rahatlatacağını aktardı. Sistemin aynı zamanda devlete milyar dolar vergi kazandıracağını vurgulayan Öktem, "İnşallah sesimizi duyarlar, 376 bin kişinin iradesine kulak verirler. Bizim devlete karşı boynumuz kıldan ince ama sesimizi de duyurmak istiyoruz." dedi.

Martı şirketi, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği için 376 bin dilekçeyi İBB'ye verdi

"BÜTÜN YOLCULUKLARDA BİLGİLER BİZDE OLACAK"

Öktem, TAG sisteminde kullanıcı ve sürücülerin her şeyinin kayıt altında olduğunu, bu sayede güvenlik sorunu yaşanmadığını belirterek, şunları dile getirdi: "Bütün yolculuklarda hem sürücünün hem yolcunun bütün bilgileri bizde olacak. Kimin, nereden, ne zaman araca bindiği, saat kaçta çağırdığı, saat kaçta arabanın içine bindiği, hangi güzergahtan gittiği, güzergahlar üzerinde hangi MOBESE kameralarının önünden geçtiği ve nerede indiği kayıt altında olacak. Şu ana kadar on milyonlarca TAG yolculuğu oldu. Ancak bir tane ne çantasını kaybeden ne telefonunu kaybeden oldu. TAG'ın müşterilerinin memnuniyet oranı yüzde 98'dir."

"376 BİN DİLEKÇEYİ İBB'YE TESLİM ETTİLER"

Öktem ve beraberindekiler daha sonra 376 bin dilekçenin yer aldığı dosyaları İBB'ye teslim etti.

Martı şirketi, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği için 376 bin dilekçeyi İBB'ye verdi
Kaynak: AA / Güncel
title
Close