Haberler

Marmara Üniversitesinde Dev Teknolojik Yatırım

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük ikinci kablosuz ağ projesiyle 12 kampüsünde kablosuz ağ hizmetini ve yeni veri merkezini hayata geçirdi.

Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük ikinci kablosuz ağ projesiyle 12 kampüsünde kablosuz ağ hizmetini ve yeni veri merkezini hayata geçirdi.

Teknolojik altyapısını yenileyen Marmara Üniversitesi, 12 kampüsünde 74 bin öğrenci ve 5 bin personeline kablosuz internet erişim hizmetinin ve dünya standartlarında yeni veri merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hamza Kandur, Prof. Dr. Hasan Selçuk ve Prof. Dr. Osman Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşen açılışta, çok sayıda akademik ve idari personel de hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, köklü bir geçmişe sahip olan Marmara Üniversitesi'nin daha iyi hizmetlere layık olduğunu söyledi. Yeni veri merkezi ve kablosuz ağ hizmeti ile Marmara Üniversitesi'ne çağ atlattıklarının altını çizen Rektör Gül, bu çalışmalarla birlikte son derece modern ve kaliteli bir sisteme sahip olduklarını belirtti. Gül ayrıca Kenan Evren Kışlası'na inşa edilecek olan yeni kampüste çok daha iyi bir altyapı sistemini kuracaklarını da ifade etti.

12 KAMPÜSTE KABLOSUZ İNTERNET HİZMETİ

Kapsadığı kişi sayısı itibariyle Türkiye'nin ikinci en büyük kablosuz ağ projesi olma özelliği taşıyan internet erişim hizmeti kapsamında Marmara Üniversitesi'nin kampüslerine 627 kablosuz internet erişim noktası kuruldu ve37 bin 640 metre kablolama çalışması yapıldı. Yüksek bant genişliğinde erişimin sağlandığı kampüslerde, kişiye özel yetkilendirme ile daha güvenli ve geniş kapsamlı ağ erişim hizmeti de sunulacak.

600 SUNUCUYA HİZMET VERECEK ALTYAPI OLUŞTURULDU

Bilişim sistemlerini daha güvenli ve verimli hale getirmek için açılan merkezde ise kurumsal bilgilerin dünya standartlarında korunması hedefleniyor. Üniversiteler arasında tek olma özelliği taşıyan veri merkezi, yüksek kapasiteye sahip bir alt yapı, soğuk hava koridoru ile yapılan iklimlendirme sistemi, geniş depolama ve yedekleme alanı, ölçeklenebilir ve genişletilebilir bir alt yapı, felaket kurtarma, yangın koruma ve yedek enerji sistemi, 24 saat izlenebilme, 72 saat kesintisiz çalışabilme ve biometrik unsurlarla desteklenen fiziksel erişim denetimi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur da yeni veri merkezine yapılan yatırımın stratejik önemine vurgu yaparak, bilgi yöneterek iş yaptıklarını, bu yüzden de bu yatırımın çok önemli olduğunu belirtti. Mobil uygulamaların da hazırlandığının duyurusunu yapan Prof. Dr. Hamza Kandur, "Yakında yeni tanıtımlarla karşınızda olacağız" dedi. Veri merkezi hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Kandur, "Üniversitemizin bütün verileri bu merkezde toplandığı için güvenliği büyük önem taşıyor. Güvenlik açısından uluslararası standartlara sahip. Ciddi bir altyapı yatırımı yapıldı. Anlık 11 bin kişi online olarak bağlanıyor. Bu da bizim için ciddi bir rakam. Yeni veri merkezinden 600 tane sunucuya hizmet verecek altyapı oluşturuldu. Bu veri merkezini görmek için birçok yerden ziyaretçilerimiz geliyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title