Haberler

Markafoni ve Microsoft'tan "Bulut Avm" İş Birliği

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Microsoft'un bulut bilişim teknolojisi ve e ticaret çözümleriyle alt yapısını güçlendiren Markafoni, tüketicilerini "Bulut AVM"de yeni bir alışveriş deneyimine davet ederken, Türkiye'deki e ticaret ve perakende sektörüne de yeni bir dinamizm kazandıracak.

Alışveriş kulübü Markafoni, altyapısını Microsoft'un bulut bilişim teknolojisi ve e-ticaret çözümleriyle güçlendirerek, tüketicilerini "Bulut AVM"de yeni bir alışveriş deneyimine davet ederken, Türkiye'deki e-ticaret ve perakende sektörüne de yeni bir dinamizm kazandırmayı hedefliyor.

Markafoni ile Microsoft, yeni yılı, e-ticaret dinamiklerini değiştirmesini hedefleyen bir iş birliğiyle karşıladı. Markafoni, Microsoft bulut teknolojisiyle Türk moda, ev ve yaşam-stil perakende markalarına yeni teknolojiler sunan bir e-ticaret platformu sağlayacak.

Microsoft'un bulut bilişim teknolojisi ve e-ticaret çözümleriyle altyapısını güçlendiren Markafoni, tüketicilerini "Bulut AVM"de yeni bir alışveriş deneyimine davet ederken, Türkiye'deki e-ticaret ve perakende sektörüne de yeni bir dinamizm kazandırmayı amaçlıyor.

Markafoni Grubu Üst Yöneticisi (CEO) İlker Baydar, konuya ilişkin düzenlenen toplantıda, yeni iş birliği kapsamında Markafoni'nin Türkiye'de ilk olacak bir online alışveriş platformunu hayata geçireceğini ifade etti.

Markafoni olarak e-ticaret alanındaki yerel tecrübelerini Naspers'ın global deneyimiyle bir araya getirerek Türkiye'deki moda şirketlerinin hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirten Baydar, "Perakende sektöründe onlarca başarılı projeyi hayata geçirmiş olan Microsoft Türkiye ile yarattığımız güç birliğiyle Türk moda şirketlerine e-ticarete doğru bir planla başlamalarını sağlayacak danışmanlığı ve çözümleri sunacağız" diye konuştu.

Baydar, moda markalarının e-ticaret yatırımlarını bilinçli yapmalarının ve bu alanda doğru adımları atmalarının pazarın sağlıklı büyümesi açısından önemli olduğuna işaret etti. Bu nedenle Markafoni ve Microsoft olarak onlara bu alanda kolaylaştırıcı olmayı umut ettiklerini dile getiren Baydar, "Bu güç birliği bizi gerek grubumuza, gerekse Türk moda sektörüne sağlayacağı katkılar açısından çok heyecanlandırıyor" dedi.

Müşterilerin artık bireysel olarak kendilerine hitap edilmesini istediğine dikkati çeken Baydar, şunları kaydetti:

"Microsoft'la hayata geçireceğimiz bu büyük veri çözümünde müşterilerimizin bize müsaade ettiği ölçüde tüm verileri kullanarak onlara ona göre ürün önereceğiz. Türkiye'de e-ticarette müşteri davranışı üzerine öneri üreten e-ticaret şirketi yok. Biz müşterinin müsaade ettiği ölçüde hem sosyal medya datalarını hem de bize sağladığı davranışsal alışveriş datalarını kullanıp ciddi bir öneri mekanizması geliştirmek istiyoruz. Online Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) ve müşteri davranışlarının takip edilebilmesiyle gerçekten değerli ve ihtiyaç olan bilginin gönderilebilir hale gelmesi sağlanacak. Biz müşterinin istediği doğrultuda çözüm üretmeye çalışıyoruz."

İlker Baydar, e-ticaretin perakendenin bir parçası olarak görülmesini istediklerini belirterek, tüketici haklarıyla ilgili uygulamaların fiziksel ve online alışveriş olarak çok büyük farklılığa gitmemesi gerektiğini söyledi.

Gelecek dönemde gün içinde teslimat sağlayacaklarına değinen Baydar, "İstanbul önceliklendirerek bu hizmeti vermeye başlayacağız şubat ayı bitmeden. Bunun için ayrı bir iş ortağıyla anlaşıyoruz. Sadece bizim ürünlerimizi İstanbul için ilgili adreslere götürecek bir organizasyona geçiyoruz. Müşterilerimizin gün içinde saat 2'ye kadar verdikleri siparişleri aynı gün en geç 8'de teslim etme sözünü vermeye başlıyoruz. Bu da datayı kullanmak ve sadece bu iş için yapılanmış bir lojistik şirketiyle anlaşmayla sağlanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Bulut AVM, markalar için sürekli değer yaratma gücüne sahip olacak"

Microsoft Türkiye CEO'su Tamer Özmen, Microsoft olarak işletmelere yönelik verimliliği yeniden tanımladıklarını ve onların gücüne güç kattıklarını dile getirdi.

Microsoft Türkiye ve Markafoni iş birliğiyle, moda ve yaşam perakendesini teknolojinin gücüyle bulutların üzerine taşıdıklarını ve bir üretkenlik platformu yarattıklarını ifade eden Özmen, "Microsoft'un bulut bilişim altyapısına yaptığı yatırımın tutarı 15 milyar doların üzerinde. 100'den fazla veri merkezinde yer alan bir milyonun üzerinde sunucudan oluşan bu kadar kapsamlı bir bulut platformunu, sadece Microsoft sunabiliyor. Bulut AVM dediğimiz bu platform, hem tüketicilere hem de platformu kullanarak satış yapan markalara sunduğu çözümlerle sürekli değer yaratma gücüne sahip olacak" şeklinde konuştu.

Özmen, Microsoft'un Markafoni'nin e-ticaret servis sağlayıcısı olarak konumlanmasına ve bu alanda liderliğe oynamasına destek olacağını söyledi. Gelecek hedeflerinin Markafoni'yi Microsoft'un global Bağımsız Yazılım Tedarikçileri (ISV) arasında görmek olduğunu aktaran Özmen, şöyle devam etti:

"Artık yap-sat modelinden anla-üret modeline geçtiğimiz yeni ekonomi düzeninde, e-ticaret pazarı da kendi içerisinde büyük fırsatlar barındırıyor. 35 milyonun üzerinde internet kullanıcımız var. Kredi kartı kullanım oranında Avrupa'da İngiltere'den sonra ikinci konumdayız. Lojistik altyapımız çok sağlam. Tüm bu verilere baktığınızda e-ticaretin son yıllarda bu kadar hızlı gelişmesi kaçınılmaz oluyor. Bizim de Microsoft olarak hedefimiz, geleceğin ekonomisi olarak nitelendirdiğimiz e-ticareti, geleceğin teknolojileriyle buluşturarak, Türkiye'den bu alanda yerli Amazon.com gibi başarı hikayelerinin çıkmasına ön ayak olmak. Dünyanın her yerinde ISV olarak adlandırdığımız bağımsız yazılım tedarikçileriyle çalışıyoruz. Bu iş ortaklarımız Microsoft teknolojilerini kullanarak faaliyet gösterdikleri pazarda yenilikçi çözümlerle öne çıkıyor, pazar dinamiklerini değiştiriyor. SAP, WhatsApp, Foursquare global arenada Microsoft ile çalışan ISV'lerden sadece birkaçı. Bu iş birliğiyle yerel ISV'miz olarak konumlandırdığımız Markafoni'nin uzun vadede global bir ISV olarak e-ticaret servis sağlayıcılığı alanında fark yaratmasını istiyoruz."

"Türkiye perakende ve e-ticaret pazarının hak ettiği hacmi yakalamasına önemli katkı sağlayacak"

Microsoft Türkiye Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Eda Uluca da Microsoft'un büyük veri işleme teknolojisi hakkında bilgi verdi. Uluca "Biz, iş birliğimiz sayesinde Markafoni'nin müşterileriyle, ekibiyle, vizyonuyla inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Microsoft Türkiye olarak teknoloji çözümlerimizle bu potansiyeli ve vizyonu hayata geçirmeleri için onlara destek olacağız" dedi.

Naspers Grubu E-Ticaret Operasyonlardan Sorumlu Başkanı (COO) Lawrence Illg ise "Naspers olarak dünya çapında müşteri deneyimleri yaratmaya odaklanıyoruz ve bunu sağlamak amacıyla teknoloji ve yeteneklere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Güçlü büyümemizin ardında birçok neden var ama en başında müşteri odaklı yaklaşımımız geliyor. Bu deneyimimizi ve Microsoft'un uzmanlığını Türkiye'de e-ticaret alanında büyümeyi ve başarı kaydetmeyi arzulayan Türk moda şirketlerine sunmayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Markafoni ve Microsoft'un birlikte sunacağı bu hizmetle Türk markalarının da uluslararası e-ticaret standartlarını kolayca yakalayabileceğine ve bu sayede dış pazarlara açılabileceğine inandıklarını belirten Illg, bu iş birliği sayesinde Türkiye perakende ve e-ticaret pazarının hak ettiği hacmi yakalamasına da önemli bir katkı sağlayacaklarını ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

title