Manisa Mtso'ya Ziyaret
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret ederek temaslarını sürdürdü.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret ederek temaslarını sürdürdü. Bülent Koşmaz Hizmet binasında Başbakan Yardımcısı Arınç'ı ağırlayan MTSO Başkanı Yaşar Coşkun, yeni hizmet binası ve verilen hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Manisa'yı marka zengini yapmayı hedeflediklerini kaydeden Coşkun, "Üretilen her mala bu ürün Manisa'da üretilmiştir damgası vurduracağız. Manisa'yı marka yapacağız" dedi. Kente tarım ve hayvancılık organize sanayi bölgelerinin kurulmasını isteyen MTSO Başkanı Coşkun, bu ihtiyacın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.
ARINÇ'TAN MARKALAŞMADA DESTEK SÖZÜ
Kentin ihracatta geldiği yer ile teşviklerden aldığı payın övünülecek bir durum olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'dan markalar çıkması için meslek kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü kaydetti. Arınç, "Şehri yönetenler şehir hakkında söz sahibi olanlar marka çıkarmak için çalışmalıdır. İddia sahibi olmak, büyümek lazım. Bunlar olsun da bana bu konuda düşen fazla bir görev yok. Bunu siz yapacaksınız. Tüm yatırımları hür teşebbüs yapmalı. Marka olmak bizim işimiz değil. Biz size destek olacağız, teşvik vereceğiz" dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, misafirlerine ve yurtdışından gelenlere kuru üzüm ikram ettiğini belirtip, marka olması için uğraş verdiğini söyledi.
PERAKENDE YASASININ ÇIKMASINI İSTİYOR
Meclis Başkanlığı döneminde ve sonrasında perakende yasasını çıkaramadıklarını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, alışveriş merkezi patronların yönelik ilginç sözler söyledi. Bütçe çalışmalarının ardından perakende yasası için de çalışma yapılacağını söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Marketler yasasını çıkaramadık. Hükümetin kafasına vururcasına söylüyorum. Esnafı sanatkarı ezdirmemeliyiz. Marketler de olacak ama şehir dışında olmalı. Sonunda bağıra çağıra hazırlattık. O da komisyonda takıldı. AVM olsun ama yan yana AVM, üst üste AVM neyin nesidir. Bir şehrin omurgası esnaf ve sanatkardır. Onlar kazanıyorsa, yanında işçi çalıştırıyorsa bu memleket ayakta durur. AVM patronlarıyla değil. Perakendecilik yasasını bütçenin ardından getirelim. Bu mahcupluktan kurtulalım. AVM'nin vergileri tatlı diyecek halimiz yok. Esnafın duası daha güzel. O patronlar bugün dua eder, yarın başka şey söyler. Esnaf ölmesin, yaşasın" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmasının ardından Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni binasının hizmete girmesi nedeniyle pasta kesildi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, perakende yasasıyla ilgili gelişmeler karşısında çok mutlu olduklarını belirtip, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a pasta yedirdi.
CBÜ REKTÖRLÜĞÜNE ZİYARET
Başbakan Yardımcısı Arınç MTSO'nun ardından Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Kemal Çelebi'yi Muradiye Kampüsü'ndeki makamında ziyaret etti. Arınç'ın her zaman kendilerine destek olduğunu söyleyen Rektör Çelebi, "Başbakan Yardımcımızın her zaman artarak devam edecek desteği ile üniversitemiz sürdürdüğü gelişmeyi daha hızlı bir şekilde devam edecektir. Üniversitemiz önce bölgesinde sonra ülke düzeyinde ve uluslararası camiada tanınan, bilinen, tercih edilen bir üniversite haline gelecektir. Bizler hizmet için varız, milletin hizmetkarıyız" dedi.
CBÜ'NİN İSMİNDE DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEME GETİRDİ
Çelebi'nin atanmasını değerlendirerek gurur duyduğunu dile getiren Arınç, "Manisa için üniversitemiz için seviniyorum. Celal Bayar Üniversitesini yıllardır takip ediyorum. Maalesef çok büyük bir gelişme gösteremedi. Her takip ettiğimizde üzüldüğümüz, gelişmemiş, öğrenci sayısı artmamış, fakülte ve yüksekokulları küçük kalmış bir üniversite olarak görülüyordu. Şimdilerde üniversitenin makus talihi yenilecek. Şu anda 39 bin öğrencisi olan 11 fakültesi, yeni kampüsüyle modern bir hale geldi. Bundan sonra nitelikli bir eğitimin verileceğini biliyorum" diye konuştu.
Celal Bayar Üniversitesi'nin adında kentin isminin geçmediğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Öğrenciler nerede bu üniversite diye tereddüt gösterirlerdi. ya üniversitenin ismini topyekün değiştirmek lazım. ya da bugünkü ismine bir Manisa ilave etmek lazım. Celal Bayar Bursalı'ydı Umurbeyli'liydi. Değerli bir devlet adamıdır. Üniversite isimleri çok güzel bir şekilde o şehrin kültürüyle tarihiyle bağdaşır hale geldi. Celal Bayar ismi olabilir ama bir Manisa ismi eklenebilir. Bundan sonra üniversitelilerle ilgili bir kanun olursa ya da siz uygun görüyorsanız Manisa'ya ait bir üniversite olduğunu göstermek için böyle bir tamlamaya ihtiyaç olabilir. Üniversitenin geçmişte kayıp yılları olduğunu bilirim. Şimdi Türkiye'de devir ilim devri, hayat bulma devri" diye konuştu.