Manisa'dan Kısa Kısa
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda açılan kursları inceledi.
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda açılan kursları inceledi.
Kanca, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nu ziyaret etti.
Kurum Müdürü İsmet Çelik ile mahkum ve hükümlülere yönelik verilen Sır Altı Çini Uygulama, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme Teknikleri kurslarını inceleyen Kanca, drama kursuna katılan mahkum ve hükümlülerin drama gösterisini izledi.
Kanca, yaptığı açıklamada, kurslara ilginin yoğun olduğunu belirterek, "Saç bakımı kursuna 15 kadın kursiyer, Çinicilik kursuna 18 erkek kursiyer katılıyor. Bu yıl Ceza İnfaz kurumları içerisinde şimdiye kadar beş kurs açtık. Ayrıca İşkur işbirliğiyle açtığımız kurslarımız da var." dedi.
Kanca, Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumunda kursların devam edeceğini sözlerine ekledi.
Sosyal güvenlik elçileri projesi
Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki-II (KİTUP II) Projesi" kapsamında il genelinde bazı ilkokullar ziyaret edilerek 3. sınıflarına "Gelecek Kumbarası" isimli çizgi film izlettirildi.
Çizgi filmin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca hazırlanan soruları doğru cevaplayan öğrencilere "Sosyal Güvenlik Elçisi Belgesi" verildi.
Faaliyet sonunda konuşan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nesrin Aras, proje kapsamında toplumun her kesimi ile bir araya geldiklerini, sosyal güvenliğin önemi hakkında bilgilendirmede yaptıklarını ve kayıt dışı istihdam konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini belirtti.
Bu çerçevede ilkokul öğrencilerinin de hedef kitleleri arasında yer aldığını kaydeden Aras, milli eğitim müdürlükleriyle işbirliği yapılarak bazı ilkokullarda 3'üncü sınıflarına yönelik bilinçlendirici faaliyetler yaptıklarını sözlerine ekledi.
Manisa'daki biçerdöver kontrolleri
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Hasan Çebi, başlayan hububat hasadında ortaya çıkabilecek dane kaybı oranını en alt seviyeye düşürebilmek için ekiplerle denetimlere katıldı.
İl genelinde hububat hasadının başlamasıyla biçerdöver kontrolleri gerçekleştirdiklerini ifade eden İl Müdürü Çebi, "Hububat hasadında oluşan dane kaybı ülke ekonomisi için önemli bir kayıp oluşturmaktadır. Bu kapsamda ürün kayıplarının önüne geçmek için de üreticilere de büyük görevler düşmektedir. Üreticilerimizin tarlasını biçtirmeye başlamadan önce biçerdöver sahipleri ile sözleşme imzalamaları, biçim esnasında ürünün başında durmaları ve tane kayıplarını sık sık kontrol etmeleri, operatörü uyarmaları, uymayan operatörleri en yakın İlçe Müdürlüklerimize bildirmeleri büyük önem arz etmektedir." dedi.
Anız yakılması sonucunda gerek tarımsal ekosistemin gerekse doğal ekosistemin tahrip edildiğine dikkat çeken Çebi, anız yangınlarının tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısını bozduğunu, çevreye zarar verdiğini belirterek, anız yakmaması gerektiğini sözlerine ekledi.