Haberler

Manisa'da Kurbanlıkta Hem Satıcı Hem Alıcı Dertli

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KURBAN Bayramı'na sayılı günler kala Manisa Canlı Hayvan Borsası'na kurbanlık satmak için gelen üretici de müşteri de fiyatlardan dert yandı.

KURBAN Bayramı'na sayılı günler kala Manisa Canlı Hayvan Borsası'na kurbanlık satmak için gelen üretici de müşteri de fiyatlardan dert yandı. Kurbanlık hayvan sahipleri, yem fiyatlarını fiyatlara yansıdığını belirtirken; kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakındı.

Kurban Bayramı'na 2 hafta kala Manisa Canlı Hayvan Borsası'ndaki padoklar, büyük ve küçük baş kurbanlık hayvanlar ile dolmaya başladı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden kurbanlıklarını getirilen kurbanlıklarda küçükbaş hayvanlarda fiyat 1200 TL'den başlayıp, 2 bin TL'ye kadar çıkarken, büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 8- 19 bin TL arasında değişiyor. Hayvan üreticileri, bu yıl yem fiyatlarının yüksek ayrıca canlı hayvanın az olmasından yakınırken, vatandalar ise bu yılki kurbanlık fiyatların yüksek olmasından dert yandı.

"FİYATLAR GEÇEN SENEYE GÖRE BİRAZ PAHALI"

Van'dan küçükbaş hayvan getiren üretici Eyüp Yıldırım, bu yılki kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla biraz pahalı olduğunu ifade etti. Yıldırım, "Fiyatlar geçen seneye oranla biraz pahalı. Bu seneki küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 1400 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Geçen sene 1000 TL'den başlayıp 1800'e kadar çıkıyordu. Bu sene hem hayvan azlığı var hem de yem çok pahalı. Bu sene maliyetimiz çok fazla. Ben Van'dan getirdim hayvanları. Nakliyesi bile yüksek tuttu. Bu sene inşallah hayvanlarımızın hepsini satarız" diye konuştu.

Kurbanlıkların kimisini zarar etmemek için aldığı fiyattan sattığını ifade eden küçükbaş kurbanlık satıcısı Orhan Pulçu, "1150 TL'ye satın aldığım küçükbaş kurbanlığı yine aynı fiyata sattım. Çünkü vatandaş çok yüksek bulduğu için kurbanlık almıyor. Geçen seneki fiyatlar daha iyiydi. Bu sene ise fiyatlar biraz yüksek. Devletimizin harekete geçmesi gerekir" dedi.

Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla bu yıl arasında 500 ile 1000 TL arasında oynadığını dile getiren satıcı Saim Çelebiler ise, "Bunun sebebi hayvan kıtlığı ve yem fiyatlarının yüksek olması. Artık kimse hayvan bakmak istemeyince hayvan sayısında da düşüş yaşandı. Bu da bu seneki kurbanlıkları olumsuz yönde etkiledi. Bu sene kurbanlıklarımı satmak lazım. En azından maliyeti çıkarmam gerekir" dedi.

PAHALI BULULDU

Canlı Hayvan Borsasına gelenlerden Serdar Kavdağ, bu sene fiyatların pahalı olduğunu belirtti. Seyyar satıcılık yapan Kavdağ, "Biz üreticiye kızmıyoruz. 13 kilogramlık hayvanı 500 TL'ye aldım. Bu bir çare bulsunlar. Kurban Bayramında vatandaş kurban kesmeyecek. Fiyatlar çok pahalı. Üreticinin yaşadığı pahalılık kurban alacak olan vatandaşa da yansıdı. Geçen sene 760 TL'ye istediğim gibi kurbanlık hayvan aldık. Yetkililer bu konuya bir çare bulsunlar" diye konuştu. 1150 TL'ye kurbanlık alan İslam Şimşek ise geçen seneki kurbanlık fiyatları ile bu seneki fiyatlar arasında farklılık olduğunu belirterek, "Fiyat farkı normal. Çünkü üreticinin maliyeti arttı. Elbette ki bu da kurbanlıklara yansıdı. Bu seneki fiyatlarda artış var" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title