Haberler

Manisa Barosu'ndan Paralel Operasyon Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, bazı meslektaşlarının Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında sabaha karşı evlerine yapılan baskında elleri kelepçelenerek gözaltına alınmalarının kişilik haklarının ağır bir ihlali olduğunu söyledi.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, bazı meslektaşlarının Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında sabaha karşı evlerine yapılan baskında elleri kelepçelenerek gözaltına alınmalarının kişilik haklarının ağır bir ihlali olduğunu söyledi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince paralel devlet yapılanması içerisinde olduğu ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aralarında avukatlarında bulunduğu 26 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili Manisa Barosu açıklama yaptı. Manisa Barosu'nda düzenlenen açıklamaya baro üyelerinin yanı sıra eski MHP Manisa Milletvekili ve eski Manisa Barosu Başkanı Avukat Zeynel Balkız da katıldı. Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan, yaptığı basın açıklamasında avukatların sabaha karşı evlerinden kelepçelenerek alınmasının yasaya aykırı olduğunu iddia etti. Arslan şöyle konuştu: "Bu gözaltına alma kararı yasaya aykırıdır. Meslektaşlarımızın avukatlık yaptıkları ve ikamet ettiği yerler bellidir. Hal böyleyken haklarında verilmiş olan yakalama kararı açıkça kanuna aykırıdır. Avukatlık Kanunu'nun 58/1. Maddesine göre, avukatların görevleriyle ilgili konularda haklarında yürütülecek soruşturmalar Adalet Bakanlığı'nın iznine tabii olup, yasal sınırlamaları dolanmak amacıyla kurulan terör örgütü istadı, hiç bir şekilde geçeli bulunmamaktadır. Kaçma ihtimali olmayan meslektaşlarımızın yasal koşulları olmaksızın sabaha karşı evlerine yapılan baskında ve elleri kelepçelenerek göz altına alınmaları kişilik haklarının ağır bir ihlalidir. Her iki meslektaşımız da Manisa Merkez'de mesleklerini icra etmekte ve her gün duruşmalara çıkmaktadırlar. Meslektaşlarımıza yöneltilen suçlamalarla ilgili çağrılarak beyanlarının alınması mümkündür. İş yerleri, ev adresleri bellidir".

"YURTDIŞINA KAÇMALARI MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nde operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada zanlıların yurtdışına kaçma planları olduğu yönündeki ifadelerin yanlış olduğunu iddia eden Arslan, meslektaşlarının seçimden önce yurtdışına tatil amaçlı gittiğini ancak geçtiğimiz hafta dönerek işlerine devam ettiğini savundu. Arslan, Yurt dışına kaçma tehlikesi bulunduğundan yakalama ve gözaltı kararı verildiği belirtilmektedir. Oysaki meslektaşlarımız seçimden sonra geçen hafta yurtdışından tatilden dönmüşlerdir. Meslektaşlarımızın sabaha karşı kelepçelenerek gözaltına alınmasını kınıyoruz. Manisa Barosu olarak yasaya aykırı ve haksız uygulamayı tepkiyle izlerken meslektaşlarımızın yasal haklarına sahip çıkacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

"DELİL KARATMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arslan, 2 meslektaşlarının gözaltına alındığını söyledi. Arslan, "Biraz önce söylediğim gibi bu arkadaşlarımız her gün adliyede duruşmalara giriyorlar. Hakimlerle savcılarla birlikteler. İstenildiği anda bu arkadaşlarımız telefonla çağırılarak ifadeleri alınabilir. Yurtdışına kaçmaları mümkün değildir. Ki delil karartmadan zaten bahsedilmemektedir. Çünkü bu gözaltı alma işlemlerinde herhangi bir ev araması ya da iş yeri araması yapılmamıştır. Demek ki delil toplanması söz konusu değil. Delil karartma söz konusu değil. Sadece ve sadece dayanılan şey yurtdışına kaçma tehlikesi olduğudur. Ama bizim bu her iki meslektaşımız da seçim sürecinde yurtdışında bulunmuşlar. Tatile gitmişler. Seçimden sonraki süreçte geçen hafta da tatilden dönerek Manisa'da kendi işlerini mesleklerini yapmaya devam etmişlerdir. Böyle bir suçlamayla kaçma tehlikesinin olduğunu söylemek mümkün olmadığını söylemek istiyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close