Manifesto "SANAT Sohbetleri"nin Konuğu Bubi'Nin Atölyesi Oldu
Çağdaş Türk sanatçılarının dünyasına ve ilham aldığı noktalara "Sanat Buluşmaları" konsepti ile dokunan Manifesto, sanata ve sanatçıya katkı vermeye devam ediyor.
Her hafta başka bir sanatçının atölyesinde yapılan Sanat Buluşmalarının bu haftaki durağı Türk sanat dünyasının tanınmış isimlerinden Bubi' nin Nişantaşı'ndaki atölyesi oldu.
Birbirinden değerli çağdaş Türk sanatçılarının atölyelerine konuk olunan "Sanat Buluşmalarında" bugüne kadar Ahmet Güneştekin, Rahşan Düren, İsmet Doğan, Barış Sarıbaş, Bedri Baykam, İsmail Acar, Seçkin Pirim, Yiğit Yazıcı, Günseli Kato, Murat İrtem, Murat Tosyalı, Çağatay Odabaş, Ergin İnan gibi ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden değerli sanatçılarla sohbetler gerçekleştirildi.
Manifesto'nun kurucularından Selin Bozkurt'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Manifesto'nun iletişim danışmanlığı, etkinlik yönetimi ve kreatif çözümler sunduğu markaların yönetici eşleri ve kurumlar arasında işbirliği oluşturmak amacıyla hayata geçirilen ve tescilli markaları arasında bulunan Patronlar Kulübü üyelerinin eşleri katıldı.
Dünyaca ünlü birçok ödüle layık görülen, ülkemizde ve yurt dışında sayısız sergiler açan ve uluslararası fuarlarda eserleri büyük ilgi gören Sanatçı Bubi, Nişantaşı'ndaki atölyesinin kapılarını Selin Bozkurt ve patronlar kulübü üyelerinin eşlerine açtı. Kitle kültürünü etkileyen çizgi film karakterleri, içecek ve giyim markaları ile pop kültürüne göndermeleri olan resimleri yanında sanatçının parçalara bölünmüş fon üzerinde çalıştığı renk ve boya katmanlarından oluşan soyutları da bulunuyor. Figürlü çalışmalarında yer alan yazı, resmi tamamlayan bir öğe olarak yer alırken diğer bazıları başlı başına resmi oluşturacaktır. Kurduğu özgün serbest üslupsal dil resmi bütünsel olarak yakalar. Sanatçının önemi buradadır. Buna karşılık üst üste bindirilmiş M ve Z harflerinden motiflerden oluşan karalamalar sanatçının söylediği üzere disipline edilmiş resimlerdir. Sanatçının disipline edilmiş bu çalışmaları dışında tesadüfî yakaladığı malzeme ve tekniksel yenilik kafeslerdir. Dikişli kolâjlar, resmi bez ile döverek oluşturduğu yeni dokular... Dikişli kolâjlarda resme eklemlenen/dikilen ince dikiş ipleri ya da yün yumaklarının dolgun ipleri resmin yüzeyinden taşar ve hırçın bir ifade ile yerini alır. Bezle dövülerek yaratılmış yeni doku ise sanatçının deyimiyle oldukça şiddetlidir. Sanatçıda mevcut ekspresyon söz konusu malzeme ve teknikle adeta içkinleşmiştir. Tesadüfî giren yeni malzeme ipler, daha sonra kalın sarmallara dönüşür, kullanılmış atlet, pijama gibi malzemelerle oluşan yeni sanat pratiği "Kafesler"le edindiği birikimlerin sentezleri, kendine özgü bir yorumla açığa çıkıyor.
Sanat Sohbetleri, Manifesto'nun ev sahipliğinde yıl boyunca belirlenen sanatçıların atölye ziyaretleri ile devam edecek.