Manastır'daki 36. Manaki Kardeşler Film Festivali'nde 2 Türk Jüri
Dha DIŞ HABER - Manastır'daki 36. Manaki Kardeşler Film Festivali'nde 2 Türk jüri Makedonya'nın Manastır şehrinde düzenlenen 36. Manaki Kardeşler Film Festivali'nde Türk sinema sanatçılarından Hatice Aslan ve Ercan Kesal jüri üyeleri olarak yer aldılar.
Dha DIŞ HABER - Manastır'daki 36. Manaki Kardeşler Film Festivali'nde 2 Türk jüri
Makedonya'nın Manastır şehrinde düzenlenen 36. Manaki Kardeşler Film Festivali'nde Türk sinema sanatçılarından Hatice Aslan ve Ercan Kesal jüri üyeleri olarak yer aldılar.
Birçok Uluslararası Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine sahip olan Türk oyuncu Hatice Aslan bu yıl Manastır şehrinde düzenlenen 36. Manaki Kardeşler Film Festivali'nde Yeni Avrupa Sineması kategorisinin 3 kişilik jüri üyeliğinde yer aldı.
MANAKİ KARDEŞLER İLK KAMERAYI KULLANAN KİŞİLER
DHA'ına özel konuşan Hatice Aslan, bu festivalde ilk jüri üyeliği olduğunu ve birbirinden güzel filmler seyrettiğini, başka dünyalara gittiğini geldiğini söyledi. Manaki Kardeşler'in ilk Rumeli Osmanlılarını çeken ve ilk kamerayı kullanan kişiler olduklarını ifade etti.
Film Festivalinde jüri üyesi olmanın ne kadar değerli bir şey olduğunu ve bol bol film seyretmek, onların arasından en iyilerini seçmek, oradaki emekleri görmek, dünyalarını görmek, kendisi için çok özel olduğunu açıkladı. Oyuncu olarak farklı aktörleri seyretmesinden mutlu olduğunu ve sinemanın sonsuz bir dili olduğunu söyledi.
37. FESTİVALDE BİR TÜRK SANATÇISININ ÖDÜL ALMASINI DİLERİM
Kaan Müjdeci'nin yönettiği 'Sivas' filmini seyrettiğini ve çok etkilendiğini ifade eden Hatice Aslan, 37. Festivalde de burada olmak ve bir Türk yönetmen ve oyuncunun yada bir görüntü yönetmenin Manaki Kardeşler Altın Kamera 300 ödülünü almasını dilediğini vurguladı,
Ercan Kesal Film Festivali'nde Altın Kamera 300 ödüler kategorisinde 5 kişilik jüri üyeleri arasında yer aldı.
TÜRKİYE'DE SİNEMA MANAKİ KARDEŞLERİN İLK ÇEKTİKLERİ FİLMİN TARİHİ İLE BAŞLAR
Ercan Kesal, Manaki Kardeşler Festivali'ne ilk kez katıldığını fakat çok seçkin ve saygın bir festival olduğunu bildiğini ifade etti. Manaki Kardeşler'in sinemayla olan ilişkilerinin Türkiye sinema tarihinin başlangıç tarihi olduğunu, Türkiye'de sinemanın Manaki Kardeşlerin ilk çektikleri filmin tarihi ile başladığını söyledi. Makedonya sinema tarihi ile Türkiye sinema tarihinin aynı olduğunu vurguladı.
Sinemanın evrensel bir sanat olduğunu ve birleştirici bir sanat olduğunu söyleyen Ercan Kesal, Festivalin çok güçlü bir festival olduğunu, seçkide yer alan filmlerin dünya çapında son derece saygın festivallerde yarışmış olduğunu dile getirdi.
EN İYİ FİLMİ SEÇMİYORUZ
Jüri üyeleri olarak en iyi filmi seçmediklerini, 5 kişilik jüri heyetinin kendilerini en çok etkileyen en farklı filmi seçtiğini ifade etti. Son
dönemde Türkiye sineması yurt dışından parlak ödüllerle döndüğünü, Türkiye sinemasının çok genç ve çok güçlü bir sinema, çok film yapıldığını,2015 yılında 150-160 civarında uzun metrajlı film yapıldığını söyledi.
Ercan Kesal, önümüzdeki yıllarda Manaki Kardeşler Festivalinde yer alıp ödülle dönebileceklerini düşündüğünü bir temenni olarak ifade etti.