Haberler

Mahkumların Yaptığı Ürünler, Fuarda Satışa Sunuldu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Ceza ve İnfaz Kurumları'nda kalan hükümlü ve tutukluların ürettiği, gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar ürünler, Gündoğdu Meydanı'nda kurulan 10'uncu İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı'nda satışa sunuldu.

Adalet Bakanlığı Ceza ve İnfaz Kurumları'nda kalan hükümlü ve tutukluların ürettiği, gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar ürünler, Gündoğdu Meydanı'nda kurulan 10'uncu İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı'nda satışa sunuldu.

Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış törenine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ve diğer müdürlük yetkilileri ile protokol üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Vali Mustafa Toprak, bu yıl İzmir'de 73 ceza infaz kurumunun katıldığı fuarda, sosyal devlet olmanın gereği ile gerçekleştirilen faaliyetler sonucu ortaya çıkan ürünlerin sergilendiğini söyledi.

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da suça bir şekilde sürüklenmiş bireylerin rehabilitasyonu için yapılan çalışmalar sırasında üretilen ürünlerin, fuarda sergilenerek satışa sunulduğunu söyledi. Türkiye'nin uluslararası uygulamalarda örnek gösterilen çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Yıldırım, "Cezaevlerinde suça sürüklenen kişilerin bir yerde tutulması değil, bu kişilerin rehabilitasyonu ve sosyal hayata hazırlanmaları amaçlanmakta. Hükümlü ve tutuklulara okuma yazma kurslarından lisans ve lisansüstü eğitime kadar her kademe eğitim imkanı sağlanıyor. Ayrıca istihdam alanları dikkate alınarak mesleki eğitim kursları, madde bağımlılığından kurtulma, öfke kontrolü gibi birçok psiko-sosyal program uygulanıyor. Ayrıca lisans, lisansüstü ve doktora aşamasında eğitim alan hükümlüler bulunuyor. İki yıllık yüksek eğitim programlarında kayıtlı 900, yüksek lisansta 233 ve doktora eğitimine kayıtlı 4 hükümlü bulunuyor. 68 bin 374 hükümlü de meslek eğitim çalışmasına katılarak çıktıklarında iş hayata ve sosyal hayata katkıda bulunuyorlar" dedi.

Gündoğdu Meydanı'nda 8 gün açık kalacak fuarda, 73 cezaevinden gelen ürünler, kurulan 113 stantta sergileniyor. Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutuklular tarafından üretilenlerin sergilendiği fuarda ürünlerin satışını 300 ceza infaz memuru ve meslek eğitmeni gerçekleştiriyor. Fuarda 83 hükümlü ise genel hizmetler alanında çalışıyor. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close