Mahkumların Ürünleri Fuarda Buluştu
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Fuar stantlarından görüntüler, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar'ın konuşması Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'ın konuşması Fuarın açılışı ve heyetin stantları gezmesi Mahkumların ürünleri fuarda buluştu Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu tarafından Antalya'da düzenlenen fuarda, 62 ceza infaz kurumundaki mahkumların yaptığı el emeği ürünler görücüye çıktı Adalet Bakan Yardımcısı Uçar: "Önleyici tedbirler olarak cezaların caydırıcılığı ne kadar önemliyse, bir şekilde suça karışmış insanların da cezaevlerinden çıktıkları zaman topluma kazandırılması, bir daha suç işlemekten uzak durması açısından çok ciddi faaliyetler yapıyoruz" Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu tarafından Antalya'da düzenlenen fuarda, 62 ceza infaz kurumundaki mahkumların yaptığı el emeği ürünleri sergilendi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Fuar stantlarından görüntüler,
Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar'ın konuşması
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'ın konuşması
Fuarın açılışı ve heyetin stantları gezmesi Mahkumların ürünleri fuarda buluştu
Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu tarafından Antalya'da düzenlenen fuarda, 62 ceza infaz kurumundaki mahkumların yaptığı el emeği ürünler görücüye çıktı
Adalet Bakan Yardımcısı Uçar:
"Önleyici tedbirler olarak cezaların caydırıcılığı ne kadar önemliyse, bir şekilde suça karışmış insanların da cezaevlerinden çıktıkları zaman topluma kazandırılması, bir daha suç işlemekten uzak durması açısından çok ciddi faaliyetler yapıyoruz"
Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu tarafından Antalya'da düzenlenen fuarda, 62 ceza infaz kurumundaki mahkumların yaptığı el emeği ürünleri sergilendi.
Cumhuriyet Meydanı'nda açılışı gerçekleştirilen "İş Yurtları Fuarı"nda, mahkumların hazırladığı başta el sanatları, mobilya, çini, seramik, ahşap, süs eşyaları, dericilik ve gıda olmak üzere yüzlerce çeşit ürün beğeniye sunuldu.
Kentte 5 Nisan'a kadar açık kalacak fuara, vatandaşların yanı sıra turistler de ilgi gösterdi. Özellikle süs eşyaları ve yöresel ürünler büyük ilgi görürken, yöresel tuzlular, tatlılar ve farklı gıda ürünleri de stantlardaki yerini aldı.
Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ciddi mesafeler aldığını, ülkenin her alanda önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi.
Terör olaylarının coğrafyanın bin yıldır değişmeyen kaderi gibi olduğunu dile getiren Uçar, "Biz bu topraklarda var olduğumuz günden bu yana amacımız adalet üzerine, kardeşlik ve barış içinde yaşamak, hem kendimize, hem bütün insanlığa hizmet etmektir." dedi.
Modern ceza infaz sisteminde suça karışmış insanları hürriyetlerinden yoksun kılarak, sadece hapsederek bir netice almanın mümkün olmadığını dile getiren Bilal Uçar, şunları kaydetti:
"Önleyici tedbirler olarak cezaların caydırıcılığı ne kadar önemliyse, bir şekilde suça karışmış insanların da cezaevlerinden çıktıkları zaman topluma kazandırılması, bir daha suç işlemekten uzak durması açısından çok ciddi faaliyetler yapıyoruz. Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması amacıyla son yıllarda sürekli reform çalışmaları yapılıyor. Ceza infaz kurumlarının iyileştirilmesi, eski cezaevlerinin kapatılarak yüksek güvenlikli ve insan onuruna yaraşır cezaevleri inşa ederken, bir taraftan da açık cezaevlerinde hükümlülerimizi topluma kazandırmak ve meslek sahibi yapmak için üretime yönlendiriyoruz. Üretime yönlendirdiğimiz alanlar hem o bölgenin kalkınmasına hizmet ediyor hem de hükümlülerimiz çıktığında iş yapabilecek meslek sahibi hale getiriyor."
Satışa sunulan ürünlerin kısa sürede tükendiğine dikkati çeken Uçar, hükümlüleri topluma kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
"İş ve meslek eğitimlerini önemsiyoruz"
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da cezanın infazı sırasında yoğun psikososyal ve eğitim faaliyetleri sürdürüldüğünü bildirdi.
Çağdaş ceza infaz anlayışının bir gereği olan iş ve meslek eğitimini önemsediklerine işaret eden Yıldırım, hükümlüler ve tutuklulara bu eğitimi öncelikli olarak vermeye çalıştıklarını kaydetti.
Enis Yavuz Yıldırım, 259 iş yurdu müdürlüğü bünyesinde yapılan profesyonel üretimlerle, Milli Eğitim Bakanlığı ile verdikleri eğitimlerle hükümlü ve tutukluların mesleki donanımlarını tamamlayarak tahliye olmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı.
Geçen yıl 70 bin hükümlü ve tutuklunun iş ve mesleki eğitim aldığına dikkati çeken Yıldırım, geçen yıl iş yurdu faaliyetlerinden istifade eden 40 bin hükümlü ve tutuklu olduğunu, bunun Avrupa ölçeğinde büyük bir rakam teşkil ettiğini ifade etti.
Antalya Valisi Muammer Türker de eğitimin ömür boyu devam eden bir faaliyet olduğunu vurgulayarak, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasının önemli olduğu görüşünü dile getirdi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, hükümlülerin ürünlerinin sergilendiği stantları gezerek bilgi aldı.