Haberler

Mahalle İçindeki Sanayinin Taşınması İçin Eylem Yaptılar

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde mahalle arasındaki oto tamirhanesi, boya ve kaportacı esnafını yaşam alanlarının dışına taşınmasını isteyen vatandaşlar, eylem yaptı.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde mahalle arasındaki oto tamirhanesi, boya ve kaportacı esnafını yaşam alanlarının dışına taşınmasını isteyen vatandaşlar, eylem yaptı.

İhsaniye Mahallesi Muhtarlığı önünde toplanan vatandaşlar, mahallelerindeki sanayi dükkanlarının yerleşim yeri dışına çıkarılması çağrısında bulundu.

Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şehir içindeki sanayinin il dışına çıkarılması ve yeniden dizayn edilmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

Mersin'de sanayi esnafının büyük bir bölümünün şehir merkezleri içerisinde yer aldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Mahallemizde özellikle oto tamirhaneleri boya, tiner ve kaportacılar yoğun bir şekilde mevcut. Bu durum yani tamirhanelerin mahalle arasında olması önce insan sağlığı olmak üzere birçok konuda rahatsızlığa sebep olmakta. Şöyle ki bir mahalle sakini tamirhanelerden çıkan gaz, boya ve tiner kokusu nedeniyle annesinin ve eşinin kansere yakalandığını iddia edip mahalleyi terk etmeyi düşündüğünü belirtti. Kaldı ki 7 yıl önce muhtarlık seçiminde ilk adaylığımı koyduğumda 5 bine yakın olan seçmen sayısı 3 bin 700'lere kadar geriledi. Mahalle nüfusu ciddi oranda azaldı."

Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan'ın Mersin'de muhtarlarla düzenlediği toplantıda bu sorunu dile getirdiğini anlatan Yılmaz, "Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığının girişimleriyle esnafa 2 yılda dükkanlarını teslim edip 15 yılda geri ödemelerinin sağlanacağı yönünde çalışmaların başlatıldığını duymak bizleri sevindirdi. Mahalle esnaflarımızla yıllardır iç içe yaşamaktayız ve kendilerinin şahsıyla ilgili herhangi bir şikayetimiz bulunmamakta." dedi.

"15 yıldır kente yeni bir sanayi sitesi kazandırmak için uğraşıyoruz"

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer de şehir içindeki bu tür iş yerlerini taşıyacakları yeni sanayi sitesi projesinde artık son aşamaya geldiklerinin anlattı.

Kentin son yıllarda nüfus olarak çok büyüdüğünü ve kabına sığmaz bir kent haline geldiğini belirten Dinçer, şöyle konuştu:

"Mersin Türkiye genelinde küçük sanayi sitesine en az sahip illerden biri. Bu sorunu çözmek için Mersin ESOB olarak 15 yıldır kente yeni bir sanayi sitesi kazandırmak için uğraşıyoruz. Esnaf temsilcileri olarak yıllardır belediye belediye dolaşıp sanayi sitesi yapmak için yer istedik. Biz 15 yıldır belediyelerin bu yönde imar düzenlemesi yaparak bize yer göstermeleri için mücadele ediyoruz. Ancak kent o kadar kötü planlanmış ki bugüne kadar bize sanayi sitesi olarak gösterebilecekleri hiçbir alan yoktu. Ama bu dönemde sayın valimizin de olumlu yaklaşımıyla ilk kez bir alanda çalışmamız başladı."

ESOB'un yaptırdığı araştırmaya göre, 6 sektörde çok acil 6 bin iş yerine ihtiyaç olduğunu belirlediklerini ifade eden Dinçer, mahalle arasında sanatkarlık olmayacağını kendilerinin de çok iyi bildiğini kaydetti.

Dinçer, kısa bir süre içerisinde yeni sanayi sitesiyle ilgili çalışmaların başlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel
AK Parti'den muhalefetin erken seçim çağrılarına yanıt: Bugün olsa yine yenilgiyi tadacaklar

Erken seçim çağrılarına verdiği yanıt muhalefeti küplere bindirecek

Saadet Partisi kongresinde AK Parti protestosu

Sloganların yükselmesiyle AK Partili 2 isim salonu terk etti

3 adayın yarıştığı Saadet Partisi kongresinde büyük arbede

3 adayın yarıştığı kongrede "Saadet" maadet kalmadı

Maaşı 90 bin lirayı buluyor ama kule vinç operatörlüğünde personel açığı çok

Maaşı 90 bin lirayı buluyor ama bu mesleği yapmak isteyen yok

title