Zonguldak'ta Maden Ocağındaki 50 Yıllık İşçi Kafesi Değiştirildi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Türkiye Taş kömürü Kurumu Armutçuk müessesesinde, 50 yıldır maden işçilerini yer altına indiren kafes ilk kez değiştirildi.
Ereğli ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk müessesesinde, 50 yıldır maden işçilerini yer altına indiren kafes ilk kez değiştirildi.
TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında 1964 yılında kurulan ve maden işçilerini -400 koduna indirip çıkaran kuyunun iki kafesi 50 yıl aradan sonra ilk kez değiştirildi. Kafesin yenilenmesi dolayısıyla maden ocağı önünde tören düzenlenirken, maden ocağında bu güne kadar hayatını kaybeden 648 maden işçisi için dua edildi.
13 NO'LU KUYUNUN KAFESİ DEĞİŞTİ
Yapılan törenin ardından maden işçileri yeni kafese binerek - 400 koduna iniş yaptı. Kafesin değiştirildiği kuyunun nezaretçisi Aydın Öztürk, 50 yıl aradan sonra kafesin hiçbir kaza yaşanmadan yenilendiğini söyledi. Öztürk, açıklamasında, TTK Armutçuk müessesesinde 1962 yılında faaliyete geçen 13 no'lu kuyunun ilk defa kafes değişiminin 50 yıl sonra arkadaşlarla ve teknik elemanlarla birlikte yapıldığını anlattı.
İşçilerin rahat çalışması için iniş çıkışlarda herhangi bir sıkıntı olmadığını anlatan Öztürk, "Onur verici bir olay olarak müessesemize kazandırıldı" dedi.
50 YIL SONRA İLK KEZ
Maden kazalarında bu güne kadar çok sayıda şehit verildiğini anlatan Amele Birliği Armutçuk Şubesi Yöneticisi Çetin Yiğit de, Armutçuk'ta ilk kez bir kafesin yenilendiğini ifade etti. Yapılan çalışmanın büyük bir başarı olduğunu dile getiren Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Armutçuk'da ilk defa böyle bir olay yaşandı. Emeği geçen yetkililere buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Maden işçileri adına kazasız belasız çalışmak adına kurbanımız kesildi. Burada biz kazaları görmeyi ümit etmek istemiyoruz. Çünkü biz zamanında bu acıları çok yaşadık. Bundan sonraki zaman da kurumumuz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tekrar maden işçileri adına çalışmayı gerçekleştiren ekibe teşekkür ediyorum." - ZONGULDAK