Haberler

Lezzet Değerlerimize Zabıta Güvencesi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerine Hijyen Eğitimi verildi.

Dünyaca ünlü mutfağı ile Gastronomi Kenti olarak anılan Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi Zabıtası gıdaların üretildikleri ve vatandaşlara sunuldukları mekânları yakın takibe aldı.

İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığı ile başlatılan 'Gıda Denetimi ve Güvenliği' başlıklı eğitim programı kapsamında Zabıta personellerine, Hijyen Uzmanı Abdullah Çevik tarafından eğitim verildi.

Eğitimde, 'Toplu Beslenme Sistemlerinde Hijyen ve Sanitasyon, Gıda Hijyeninin Önemi, Gıda Üreten Tesislerin Taşıması Gereken Genel Özellikler, Personel Hijyeni, İşyeri Davranış Kuralları ve Yasal Mevzuatlar' konuları anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı M. Salih Yıldırım, 'Sahip olduğu somut olan ve olmayan kültürel değerleri cazibe merkezi olan kentimiz lezzet değerleri ile de ayrı bir yere sahiptir. Kent ismi ile dünya mutfakları arasında yer alan ender şehirlerden olan Gaziantep'in çıtasının yükseltilmesi için kaliteden ödün vermemiz gerekiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in gayretleri ile 'Dünya Gastronomi Kenti' olarak tescillenen Gaziantep, kazandığı bu yeni kimlik ve unvan ile gastronomi turizminin de yükselen yıldızı olacaktır.

Biz de bu yıldızın parlaması, Gastronomi Kenti olan şehrimizi daha üst noktalara taşıyabilmek adına Zabıta arkadaşlarımızın sağlıklı ve iyi iletişimler kurarak işletmeleri denetlemesi, işlemelerle iyi bağlar kurmaları amacıyla eğitim programları düzenliyoruz. Bu eğitimlerin süreklilik arz etmesi kentimiz açısından meyvelerini vereceği muhakkaktır.

Zabıta Daire Başkanlığı olarak, kentlilerin ve kente gelen insanların yaşam kalitelerini yükseltmek için gıda güvenliği konusunda uzmanlaşmaya gittik. Oluşturduğumuz Gastronomi Zabıtası birimi ile mekân, üretim, taşıma ve saklama koşulları başta olmak üzere gıda güvenliği hususunda düzenli denetimler yapıyoruz. Ayrıca meslek odaları ile oluşturduğumuz işbirlikleri sayesinde kalite değerlerini yükseltmeyi hedefliyoruz.' dedi.

M. Salih Yıldırım, 'Eğitimde, denetimde konut hijyeni, gıdanın saklandığı koşullar, temas ettiği yerler, personel hijyeni, personel kılık kıyafeti konularında bilgilendirmeler yaptık. Yine eğitim kapsamında; Gaziantep'teki yapı ve duruma bağlı olarak neler yapılabilir, denetimler nasıl yapılabilir, denetimde olmazsa olmazlar nelerdir, hepsinden önemlisi denetim esnasında esnaf ile sağlıklı ilişki kurmanın yöntemleri nelerdir? Bunları arkadaşlarımıza anlattık' diye konuştu.

Eğitimin ilk gününde açık ve kapalı gıdalar hakkında farkındalık eğitimi verilirken Zabıtalar bazı kavramlar ve parametreler konusunda bilgilendirildiler. İkinci bölümde ise işlemelerde havalandırma, aydınlatma sistemleri, mekân ve konut hijyeni, bunların denetimlerinde dikkat edilecek hususlar, Zabıta Daire Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü'nün sorumluluk, yetkileri ile mevzuat eğitimleri verildi.

Kent Konseyi toplantı salonunda düzenlenen eğitim programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural ile Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri ve personeller katıldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close