Haberler
Sahte dolarların piyasaya sürüldüğü iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı

Piyasaları sarsan sahte dolar iddiası için harekete geçildi

Halep'te taarruz başlatan Esed karşıtı Heyet Tahrir Şam 32 bölgeyi ele geçirdi

Rejim karşıtı grup 32 bölgeyi ele geçirdi, 10 bin sivil evlerini terk etti

Muhtarın yerine kayyum atandı

Muhtarın yerine kayyum atandı

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Canlı yayında tarih verildi

İstanbul'a kar yağışı için tarih verildi

Lenf Kanserine Yakalanan Genç, 11 Yıldır Yatağa Mahkum Yaşıyor

Lenf Kanserine Yakalanan Genç, 11 Yıldır Yatağa Mahkum Yaşıyor
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Merkeze Bağlı Üzümdalı Köyünde Yaşayan 28 Yaşındaki Mehmet Göçkün, Lenf Kanseri Nedeniyle 11 Yıldır Yatağa Mahkum Yaşıyor. Tek Ümidi Almanya'da Yapılacak Tedavi Olan Göçkün, Hayırseverlerden Yardım Bekliyor.

Antakya merkeze bağlı Üzümdalı köyünde yaşayan 28 yaşındaki Mehmet Göçkün, lenf kanseri nedeniyle 11 yıldır yatağa mahkum yaşıyor. Tek ümidi Almanya'da yapılacak tedavi olan Göçkün, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Mehmet Göçkün, Hatay İmam Hatip Lisesi 2. sınıfta okurken yakalandığı lenf kanseri hastalığı nedeniyle okulu yarıda bırakarak, ameliyat olduktan sonra iyileşeceği günü bekledi. Ancak ameliyatta lenf bezleri alınan Göçkün'ün vücudunda dolaşım bozukluğu meydana geldi. Bacakları aşırı derecede şişerek yürüme zorluğu çekmesi sonucu yatağa mahkum kalan Göçkün, daha sonra birçok ameliyat geçirmesine rağmen iyileşemedi. Normalde 75 kilo olması gerekirken bacaklarının şişmesiyle 120 kiloya ulaşan genç, devlet büyüklerinin ve hayırseverlerin yardımıyla Almanya'da tedavi olmanın hayalini kuruyor. Yeşil karttan başka hiçbir sağlık güvencesi olmayan ve 3 yıl önce evlenen 28 yaşındaki gence, bir çiftlikte çalışan anne ve babası bakıyor.

11 yıldır tedavi olmayı beklediğini ancak gittiği sağlık kurumlarından hiçbir sonuç alamadığını belirten Göçkün, "1997 yılında Hatay İmam Hatip Lisesi'nde okurken sol bacağımda meydana gelen bir rahatsızlıktan dolayı doktora gittiğimde lenf kanseri olduğumu öğrendim. Antakya'da olduğum ameliyatın ardından rahatsızlığım sağ ayağıma sıçradı ve gün geçtikçe artmaya başladı. Ankara'da birçok defa ameliyat oldum, kemoterapi ile radyoterapi tedavileri gördüm. Doktorlar hastalığımın tedavisinin yurt dışında mümkün olduğunu söyledi, ama buna da bizim gücümüz yetmiyor. Hiçbir ihtiyacımı tek başıma karşılayamıyorum. Eşimin, annemin ve babamın yardımı olmadan yürümekte bile zorluk çekiyorum. Tedavi olup kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılamak istiyorum" dedi.

Baba Cuma Göçkün ise, oğlunun tedavisi için evini ve bahçesini satmak zorunda kaldığını ve şu an evini geçindirmekte zorlandığını belirterek, "Oğlumun tedavisi için evimi, bahçemi satınca elimde avucumda bir şey kalmadı. Geçinmek için Üzümdalı köyündeki bir çiftlikte bekçilik yaparak hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak, hayırseverler yardım ellerini uzatırlarsa bizi bu durumdan kurtarırlar. Bir an önce hayırseverlerin yardım elini uzatmalarını bekliyoruz. Tek arzumuz oğlumuzun sağlığına kavuşması" diye konuştu.

(OK-AB-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title