Laçiner, Çanakkale Ruhu Anayasanın İçinde Olmalı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (BİİBF) tarafından düzenlenen 8'nci Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi'nde yeni anayasanın yapım süreci masaya yatırıldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (BİİBF) tarafından düzenlenen 8'nci Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi'nde yeni anayasanın yapım süreci masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, 'Çanakkale Ruhu anayasanın içinde olmalıö dedi.
ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8'nci Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanı Mustafa Yardımcı, akademisyenlerle öğrencilerin katılımıyla başladı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner, anayasaların ülkelerin ruhları olduğunu, bir gecede, bir günde, bir haftada yazılamayacağını savundu. Prof. Dr. Laçiner 'Anayasalar binlerce yılda yazılır. Damıtıla damıtıla gelir ve bugünkü yaşam biçiminizin görünmez kuralları haline dönüşür. O anlamda Türkiye'de anayasa yapımına abartılı düzeyde bel bağlanmasını doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Türkiye'nin anayasayı değiştirmeye ihtiyacı var. Ben bunu bir şeref ve namus meselesi olarak görüyorum. Mevcut anayasanın hala duruyor olmasını Türk insanına hakaret olarak görüyorumö diye konuştu.
Çanakkale'nin Türkiye'nin manevi başkenti olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Laçiner, 'Çanakkale Ruhu anayasanın içinde olmalı. Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023'e kadar bizim diğer etnik gruplarla, mezheplerle, yanımızdaki komşumuzla, rengiyle kuşamıyla hepsiyle barışmamız gerekiyor. 2023 yılına kadar cumhuriyete bir ruh üflememiz gerekiyor. O ruhun ben Çanakkale ruhu olabileceğini düşünüyorum dedi.