Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

21 ilde daha okullar tatil edildi

21 ilde daha okullar tatil edildi

Kuzey Ormanlarına Binlerce Fidan Daha…

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde Rektör Sn. Prof. Dr. Ergül AKÇAKAYA ev sahipliğinde, İstanbul Orman Bölge Müdürü Sn. Zekeriya MERE ve Şile Belediye Başkanı Sn. Can TABAKOĞLU katılımları ile gerçekleşti.

Toplumla ve Toplumun Geleceği ile Paylaşıyoruz

Rektör Sn. Ergül AKÇAKAYA'nın açış konuşmasının ardından söz alan Orman Bölge Müdürü MERE "21 Mart ile başlayan ve kuzey yarım kürede 1971 den bu güne daha da anlamlanan Ormancılık Haftasının en güzel etkinliklerinin birini burada, güzide bir eğitim yuvasında gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Orman haftası aralıkla ağaçlandırma ile geçiyor. Tam bu noktada sözün asıl sahibi olan ve üniversite yıllarımda bana bu konuda ders veren kıymetli hocam Sn. Prof. Dr. Melih BOYDAK huzurunda bulunmak ayrı bir onur. Eksik bir sözüm olursa sevgili hocamdan öncelikle özür diliyorum. Ayrıca Işık Üniversitesi gibi güzide bir eğitim kurumunda böylesine değerli hocalarımızın bulunması bizleri ayrıca gururlandırdı. Feyziye Mektepleri Vakfı 'nın 130 yıllık geçmişi ile yoğrularak eğitim öğretim kurumları arasında etkinliğini derinleştirmesi, çağın gerekliliği olan bilinç ve donanıma sahip olması bir ayrıcalık. Özgüveni tam ve Türkiye'nin geleceğine ışık tutan bireyler yetiştirmesinin yanı sıra kalitesi, verimliliği herkesçe benimsenen ve bilinen Işık Üniversitesinde olmak ve değerli Işık Üniversitelilerle birlikte olmak bizlere son derece mutluluk veriyor. Bizim için en güzel etkinliklerden biri olan ormancılık haftasını kutluyoruz. Yıl boyunca orman içi açıklarda ve muhtelif sahalarda birçok ağaçlandırma faaliyetimiz mevcut fakat bu hafta nedeniyle böyle güzide eğitim kurumlarında gerçekleştirdiğimiz bir fidan dikiminin değeri, diğerlerinden kat be kat fazla. Zira burada gerçekleştirilen dikim faaliyetini toplumla ve toplumun geleceğini oluşturacak olan öğrencilerimiz ile paylaşabiliyoruz." dedi.
%80'i Ormanlarla Kaplı
Konuşmasına devam eden Zekeriya MERE "Bu anın başka bir güzelliği ise Şile'de bulunmamız. Şile, Orman Bölge Müdürlüğümüzün en önemli noktalarından biri ve kendi yüz ölçümünün %80 'i bir oranda ormanla kaplı. Üniversitemizin de bu noktada bu güzelliğin içerinde olması ise ayrıcalık. Doğaya ne kadar sevecen yaklaşırsak doğada bize öyle yaklaşır. Doğaya hoyratça davranan toplumlarda insanlar arasında ki ilişkide hoyratça olmaktadır. %80'i ormanlarla kaplı bir ortamda eğitim gören sevgili Işık'lı öğrencilerimiz sevecenlikle ve aydınlıkla yetişecek; geleceğimiz onların ellerinde şekillenecektir. 12 yılda 3.250.000.000 fidanla ağaçlandırma gerçekleştirmekten son derece mutluyuz. 2008 – 2012 yılları arasında milli ağaçlandırma seferberliği ile 12.943 hektarda 7.230.000fidanı toprakla buluşturduk. Özellikle İstanbul'umuzun tarihi ağaçlarından sayabileceğimiz erguvan, çınar, ıhlamur ve daha sonra plantasyonla İstanbul iklimine dahil ettiğimiz fıstık çamı ağaçlandırma projelerini gerçekleştirdik. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ünde dediği gibi "Yeşili görmeyen gözler renk zevkinden yoksundur. Burasını öyle bir ağaçlandırın ki kör bir insan bile yeşillikler arasında olduğunu anlasın" diyerek konuşmasını tamamladı.
Kuzey Ormanları İstanbul Eko Sisteminin Teminatı
Sözü Orman Bölge Müdüründen Alan Şile Belediye Başkanı Can TABAKOĞLU "Kuzey ormanlarında, İstanbul ekosisteminin devamlılığının teminatı olan bir yerleşke olan Şile de bulunuyoruz. Kuzey İstanbul'lu olmanın da bilinciyle bu ekosistemi muhafaza etme mesuliyetini bir nevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Şile halkı olarak ormandan geçinen ve elbette paralelinde ormanı koruyan bir toplumuz. Buna bağlı olarak Orman Bölge Müdürümüze teşekkür emek istiyorum. Destekleriyle yeni bir proje başlatıyoruz, ormandan elde edilen hediyelik eşyaların Şile'de, Şile insanının ellerinde hayat bularak ekonomik gelir elde edilmesini amaçlıyoruz. Şile tezgâhlarında artık orman ürünlerinden aksesuarlar ve hediyelik eşyalar görmeyi en kısa sürede temenni ediyorum. Ağaç dikmek çok önemli, farkındalık yaratmak çok önemli, sürdürülebilir projeler üretmek çok önemli ve ormanı ekonomiye katma değer olarak kazandırmak çok önemli. Bu bağlamda bu bilince bugün sahibiz, üniversitemiz buna sahip." dedi.
Konuşmaların ardından Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ergül AKÇAKAYA, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya MERE'ye ve Şile Orman İşletme Müdürü Mustafa AKKAYA'ya teşekkür plaketi takdim etti.
Program Işık Üniversitesi Folklor Kulübünün gösterilerinin ardından "Işık Üniversitesi Hatıra Ormanı" fidan dikimiyle son buldu. Fidan dikim alanına geçen Zekeriya MERE, Can TABAKOĞLU ve Ergül AKÇAKAYA 'nın ilk fidanı toprakla buluşturmasının ardındanprotokol üyeleri ve öğrenciler tarafından yüzlerce fidan "Işık Üniversitesi Hatıra Ormanı" nda toprakla buluşturuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title