Kutlu Doğum Haftası
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "İslam coğrafyasına baktığımızda her gün zulümler devam ediyor.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "İslam coğrafyasına baktığımızda her gün zulümler devam ediyor. Arakan'da insanların evleri yok, barakalarda yaşıyorlar. Ceplerinde kimlikleri bile yok. Şimdi bunları görüp bir de Efendimizin uygulamalarına baktığımızda daha çok gayret etmemiz lazım." dedi.
AGD Muş Şubesi tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen "Hazreti Muhammed'e Sevgi" programında konuşan Turhan, kutlu doğum etkinliklerinin sadece bir anma etkinliği olarak kalmaması gerektiğini belirtti.
Turhan, "Efendimizi anlamak, hayatımıza tatbik etmek, onun ortaya koymuş olduğu ölçütlere ruhumuzu teslim etmek kadar hayatımıza tatbik etmek gibi bir vazifemiz var. İnşallah Efendimizi sadece anan değil, anlayan, hayatına tatbik eden topluluklardan oluruz" dedi.
Faiz sistemini eleştiren Turhan, "Faiz girmeyen ev kaldı mı? İnsanlarımıza arabayı, evi almakla alakalı banka kredileri meşru gelmeye başladı. Bizim en büyük sıkıntımız, ifade ettiğimiz hakikatleri ne yazık ki hayatımıza tatbik noktasında üzerimize düşen vazifeyi tam manasıyla yerine getiremiyoruz." şeklinde konuştu.
Peygamber Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemde "El-Emin" olarak tanındığını hatırlatan Turhan, "Efendimiz insanlara kıymet veren bir peygamberdi. Bizim de böyle olmamızı istiyordu. Sadece Müslümanlar açısından değil başka dinlerden insanlarla bile çok kıymetli bir şekilde ilgileniyor, onların da Müslüman olması için büyük gayretler gösteriyordu." dedi.
İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinen Turhan, "Türkiye'de 3 milyon civarında Suriyeli kardeşimiz var. Empati yapalım, kendimizi onların yerine koyalım. Allah İslam ümmetini böyle bir sıkıntıya düşürmesin. Dünyada her 6 saniyede 1 çocuk açlıktan dolayı ruhunu teslim ediyor. Dünya nüfusunun yarıdan fazlası günlük 2 doların altında hayatlarını idame ettiriyor. İslam coğrafyasına baktığımızda her gün zulümler devam ediyor. Arakan'da insanların evleri yok, barakalarda yaşıyorlar. Ceplerinde kimlikleri bile yok. Şimdi bunları görüp bir de E.fendimizin uygulamalarına baktığımızda daha çok gayret etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.
Programa, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.