Haberler
Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Milli Savunma Bakanı Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

KÜTAHYA Simav'da çilek üreticisi rekolte ve fiyattan memnun

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simav'da çilek üreticisi rekolte ve fiyattan memnunKÜTAHYA'nın Simav ilçesindeki üreticiler çilek hasadının sonuna gelirken, 500 dekardan 500 ton civarında ürün elde edildi.

Simav'da çilek üreticisi rekolte ve fiyattan memnun

KÜTAHYA'nın Simav ilçesindeki üreticiler çilek hasadının sonuna gelirken, 500 dekardan 500 ton civarında ürün elde edildi. Kilosu 5 ila 8 liradan satılan çileğin rekoltesi ve fiyatı, üreticiyi memnun etti.

Kaymakamlık ile Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde 12 yıl önce Simav ilçesinde kiraz ve vişnenin yanında ek gelir getirmesi amacıyla oluşturulan çilek bahçelerinde hasat döneminin sonuna gelindi. 400 dekarı Koyunoba Köyü'nde olmak üzere Kiçir ve Kızılcık köyleriyle birlikte Simav'da toplam 500 dekarlık arazide çilek ekimi yapıldı. 500 dekar araziden, 500 tonu aşan çilek hasat edildi. Kilogram fiyatı 5 ila 8 lira arasında değişen ürünün rekoltesi ve fiyatı, üreticiyi sevindirdi.

Koyunoba'daki üreticilerden Selime Kaymak (48), Çilek bu sene de yüzümüzü güldürdü. Ben yalnız yaşayan birisiyim. Tek umudum çilekler. Bize bu çilek tarımını önerenlerden Allah razı olsun dedi. Koyunoba Köyü Muhtarı Mustafa Aslantaş (44) ise, Bölgenin en iyi ve en kaliteli çileği Koyunoba çileği. Rengi, aroması, kendine has lezzeti ve yola dayanıklılığı gibi özellikleri sayesinde tercih ediliyor diye konuştu. Koyunoba sakinlerinden İsmail Kaymaz (62) ise, Çilek yüzümüzü güldürdü. Köyümüzde bu ürünün yetişmesi için öncülük edenlere teşekkür ederiz dedi.

TEK SORUN SU

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner (59), Çilek üreticisinin tek sorunu var, o da su. Bu sorunun da bölgeye bir sulama göleti yapılarak çözüleceği günler yakın. Sulama göletinin plan ve projesi hazır. Gerçekleştiği takdirde bölgede çilek üretimi, 2 bin 500 dekara kadar çıkabilir. Bu da bölgenin gelişip kalkınmasında büyük bir gelişme demektir dedi.

KÜTAHYA Simav'da çilek üreticisi rekolte ve fiyattan memnun
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title