Kütahya'daki 30 Ağustos Törenlerine Bakan Kasapoğlu da Katıldı
Kütahya'daki 30 Ağustos törenlerine Bakan Kasapoğlu da katıldıKÜTAHYA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Başkomutanlık Meydan Muhaberesi'nin yapıldığı yer olan Altıntaş İlçesi'ndeki Zafertepe Çalköy'de yapıldı.
Kütahya'daki 30 Ağustos törenlerine Bakan Kasapoğlu da katıldı
KÜTAHYA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Başkomutanlık Meydan Muhaberesi'nin yapıldığı yer olan Altıntaş İlçesi'ndeki Zafertepe Çalköy'de yapıldı. Törenlere Gençlik ve Spor Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı.
Kütahya'daki ilk tören sabah Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulup, saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Törenlere daha sonra Başkomutanlık Meydan Muhaberesi'nin yapıldığı yer olan Altıntaş İlçesi'ndeki Zafertepe Çalköy'de devam edildi. Buradaki törenlere Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkahahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Necati Gündüz, milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler ve Ahmet Erbaş ile Kara, Hava, Deniz kuvvetleri komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı'nı temsilen birer tuğgeneral ile çok sayıda kişi katıldı.
Törenlerde Zafertepe Abidesi'ne çelenk konulup saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Bir subay tarafından harita ve arazi üzerinden 30 Ağustos 1922'deki Başkomutanlık Meydan Muhaberesi anlatıldı. Törene katılanlar daha sonra Zafertepe Abidesi'nden 'Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya' konulu fotoğraf sergisinin bulunduğu yere kadar yürüyüp sergiyi gezdi.
Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu askeri araca binerek halkın bayramını kutladı.
KASAPOĞLU: ÜLKEMİZİ İLERİ HEDEFLERE TAŞIMAKTA KARARLIYIZ
Bakan Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 96'ncı yıldönümünü birlik ve beraberlik içinde kutlamanın onurunun yaşandığını söyledi. Kasapoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hepimiz biliyoruz ki, Türk tarihi şanlı zaferlerle doludur. Ne mutlu bize ki, bu muhteşem zaferlerden ikisinin yıl dönümünü peş peşe kutlama fırsatına erişiyoruz. Malazgirt ruhu ile Dumlupınar'ı beraber yaşıyoruz. 1071'de Sultan Alparslan'ın bizlere vatan kıldığı bu topraklar, 1922'de Gazi Mustafa Kemal'in Büyük Taarruz emriyle bir kez daha Türk yurdu olarak tescillenmiştir. Ahlat'tan Söğüt'e, Söğüt'ten Dumlupınar'a uzanan bu kutlu yol boyunca değişmeyen tek şey, milletimizin azmi, cesareti ve iman gücüdür. Ülkemizi demokrasiyle, hukukla, adaletle, merhametle ileri hedeflere taşımakta kararlıyız. Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olanların önümüze çıkarabileceği engellere karşı da uyanık ve dikkatli olacağız. Unutmayalım, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, güçlü ve müreffeh bir Türkiye, bu coğrafya üzerinde çirkin emelleri olan bazı güçleri rahatsız ediyor. Dumlupınar'da topla, tüfekle vatanımızı işgale yeltenen emperyalist zihniyet, bugün de yine türlü yollarla üzerimize geliyor. Fakat Türkiye'yi mağlup edeceğini zannedenler, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve aziz milletimizin eğilmeyen başı sayesinde her seferinde hezimetle karşı karşıya kalıyor."
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Zafer Koşusu'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Halk oyunları gösterisinden sonra yapılan resmi geçit töreninde askerler ve yürüyüşe katılan gençler alkışlandı