Çanakkale, Kütahya ve Bursa'da "stokçuluk" ve "fahiş fiyat" denetimleri sürüyor
Çanakkale, Kütahya ve Bursa'da, marketlerde "fahiş fiyat", "stokçuluk" ve "fiyat etiketi"ne ilişkin denetimler devam ediyor.
Çanakkale, Kütahya ve Bursa'da, marketlerde "fahiş fiyat", "stokçuluk" ve "fiyat etiketi"ne ilişkin denetimler devam ediyor.
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, kentte faaliyet gösteren bazı marketlerde denetimde bulundu.
Market işletmecileriyle bir süre sohbet eden Aktaş, işletmelerin fiyat ve stok durumu hakkında bilgi aldı.
Yapılan denetimlerde marketlerin reyonlarında vatandaşların ihtiyacını karşılayacak kadar ürün bulunduğunu gözlemleyen Vali İlhami Aktaş, stokçuluğa fırsat verilmeyeceğini, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.
Denetimlerde Vali Aktaş'a, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen eşlik etti.
Kütahya
Kütahya Valiliği bünyesinde oluşturulan ekibin de kent genelindeki marketlerde temel ihtiyaç maddelerinde stokçuluk yapılıp yapılmadığına ilişkin denetim gerçekleştirdiği bildirildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, denetim ekiplerinin fahiş fiyat ve stokçuluğu önlemek için sahada olduğu belirtilerek, "Valiliğimizin koordinesinde, tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızı mağdur edecek fahiş fiyat, raf ve kasa fiyatı arasındaki uyumsuzlukların tespitine yönelik denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Haksız yere fiyat artıran firma, depo ve marketlere gerekli cezai işlemler uygulanmakta olup, denetimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.
Bursa
Mudanya ilçesinde ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, zincir marketler ve gıda depolarıyla temel gıda ürünlerinin satış raflarındaki kontrollerini sürdürdü.
Ekipler, temel gıda ürünlerinin satış raflarındaki ve depolardaki durumları, stokçuluk ve serbest piyasa koşulları açısından kontrol etti.
Mudanya Kaymakamlığının talimatıyla denetim yapan ekipler, raflarda ve depolarda yeterli miktarlarda ayçiçeği yağı olduğunu tespit etti.
Ekipler ayrıca un, şeker, pirinç gibi diğer temel gıda ürünlerinin de mevcut olduğunu belirledi.