Kütahya Bakan Avcı Kütahya'da Sıtkı Olçar Çini Müzesi'ni Açtı
Bakan Avcı Kütahya'da Sıtkı Olçar Çini Müzesi'ni açtıKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kütahya'da 'Sıtkı Olçar Çini Müzesi'nin açılışını yaptı.
Bakan Avcı Kütahya'da Sıtkı Olçar Çini Müzesi'ni açtı
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kütahya'da 'Sıtkı Olçar Çini Müzesi'nin açılışını yaptı.
Kütahya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ilk olarak Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti. Daha sonra Kütahya Belediye Başkanı Ak Parti'li Kamil Saraçoğlu'nu makamında ziyaret eden Avcı, ardından 6 yıl önce vefat eden dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'ın anma etkinliğine ve adının verildiği 'Sıtkı Olçar Çini Müzesi'nin açılış törenine katıldı.
Törende konuşan Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Olçar, müzenin açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek müzede 305 adet çini eser ile babasının aldığı ödüller ve fotoğrafların yer aldığını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da yaptığı konuşmada, "Biz müzelerimizi aynı zamanda bir eğitim alanı olarak görüyoruz. Burası da gençlerimiz için bir eğitim merkezi olarak anlam kazanacak" dedi.
Bakan Nabi Avcı ve beraberindekiler okunan duanın ardından açılışı yapılan Sıtkı Olçar Çini Müzesi'ni gezdi. Avcı daha sonra Çavdarhisar ilçesine hareket etti. A
BAKAN AVCI ANTİK KENTTE
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Kütahya'nın Çavdarhisar İlçesindeki tarihi Aizonai antik kentini gezdi. Avcı, Ali İhsan Kaya adlı kişinin isteğini kırmayarak bir kağıda karikatürünü çizip verdi. Avcı, antik kente düğün albümü çekimleri için gelen Şifa Çimen ve Ali Çimen'le birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Özer, Aizonai anttik kentte sürdürdükleri kazı çalışmaları hakkında bakan Nabi Avcı'ya bilgi verdi.
Bakan Avcı gazetecilere yaptığı açıklamada Aizonai antik kentinin dünya miras listesine girmeyi çoktan hak etiğini söyledi. Avcı şöyle konuştu:
"Dünyadaki ilk tahıl borsasının kurulduğu yer burası. Göründüğünden ibaret değil. Altında da çok iyi korunmuş bir kat daha var, bir bodrum katı gibi. Aynı zamanda bir sergi salonu olarak kullanılabilir, hatta konser salonu olarak bile kullanılabilecek çok iyi korunmuş bir alt kat daha var. Onun dışında tiyatro var. Ayrıca eski Türk damgaları da var duvarlarda. Dolayısıyla pek çok uygarlığı, birikimi bünyesinde barındıran, gerçekten Dünya miras listesine girmeyi çoktan hak etmiş ve dolayısıyla 2012 yılında UNESCO geçici listesine kaydedilmiş bir tarihi arkeolojik alan burası."