Haberler

Kurt Seyit ve Şura'ya Veda Yüzyıllık Aşkta Unutulmaz Son!

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah ve Fahriye Evcen'in rol aldığı yüzyıllık gerçek bir aşk hikayesini konu alan Kurt Seyit ve Şura uzun süre konuşulacak final bölümüyle bu akşam ekranlara veda ediyor.

29 EKİM 1923: İSTANBUL PERA'DA CUMHURİYET COŞKUSU

Büyük bir aşkı izlerken, dünya tarihini değiştiren bir döneme de tanıklık ettiğimiz Kurt Seyit Ve Şura'da bu kez Cumhuriyet'in ilan edildiği ilk yıllar ekrana gelecek. İstanbul Pera'da Cumhuriyet coşkusunun yaşanacağı final bölümünü izleyenleri o yıllara götürerek duygusal anlar yaşatacak.

KURT SEYİT VE ŞURA'NIN VEDASI BÜYÜK BİR SIRRI ORTAYA ÇIKARACAK!

Nermin Bezmen'in aynı adlı eserinden uyarlanan dizinin final bölümünde, eserin tamamlanması ve okuyucuya ulaşmasından yıllar sonra Bezmen'e ulaşan Kurt Seyit'le ilgili şimdiye dek gün ışığına çıkmamış büyük bir sır seyirciyle paylaşılacak. Vedalar, hesaplaşmalar, heyecan ve gözyaşının zirve yapacağı dizinin final bölümü, unutulmayacak bir vedaya imza atacak.

SETTE FİNAL HATIRASI

Kurt Seyit Ve Şura ekibi, dizinin final sahnesinin çekimlerini tamamlamalarının ardından platoda pasta kestiler. Dizinin tüm oyuncu kadrosunun bir araya geldiği platoda, oyuncular ve teknik ekip hatıra fotoğrafı çektirdiler.

RAKAMLARLA KURT SEYİT VE ŞURA

Rusya'da çekilen ilk Türk dizisi olan Kurt Seyit Ve Şura'nın St. Petersburg çekimleri 90 günde tamamlandı. Rusya'nın bir çok tarihi saray ve müzelerinde gerçekleşen çekimlerde Türk ve Rus olmak üzere yaklaşık 200 kişi görev aldı. 26 Rus oyuncunun rol aldığı dizide yaklaşık 2000 Rus figürasyon yer aldı. 1915'li yılların Rusya'sını her detayıyla birebir yansıtan kostümlerin tamamı 20 terzi tarafından 3 ayda Türkiye ve Rusya'da dikildi. Büyük bir özenle çalışılan 5 aylık süreçte, 1800 parça kostüm ve aksesuar 2 tırla Rusya'ya taşındı.

Karpatlar Cephesinde yaşanılan savaş sahneleri için, 7000 m2 alana 15000 m2lik çadır alanı kuruldu. Savaş sahneleri için 1210 asker , 182 at kullanıldı. Figüranların kostümleri özel olarak üretildi.

Kurt Seyit Ve Şura'nın İstanbul dönemi için ise Samandıra'da özel bir plato inşa edildi. 6 dönüm arazi üzerine kurulan platoda; 1920'lerden günümüze hala varlığını sürdüren ve Pera'yla özdeşleşmiş yapılar ve sokaklar orijinal hallerine çok yakın bir şekilde yeniden inşa edildi. İstiklal Caddesi ve o dönem için büyük bir yenilik olan elektrikli tramvay, Tünel Binası, 1831 yılında Rus elçilik binası olarak inşa edilen ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında pek çok sanatçının stüdyo olarak kullandığı Narmanlı Han bunlardan bir kaçı.
Kurt Seyit ve Şura ; Ortadoğu ülkeleri, Yunanistan, Rusya, Romanya, Macaristan, Baltık ülkeleri, Ukrayna, Gürcistan dahil olmak üzere 40 ülkede yayınlanmaya devam ediyor.

Star Tv' de yayınlanan Ay Yapım imzalı Kurt Seyit ve Şura'nın senaristliğini Ece Yörenç, Murat Uyurkulak, Aylin Alıveren, yönetmenliğini ise Hilal Saral üstlendi. Kurt Seyit ve Şura'nın unutulmaz final bölümü 20 Kasım Perşembe günü saat 22:30'da Star TV'de ekrana gelecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel
Putin'in nükleer hamlesi NATO'yu harekete geçirdi! Salı günü olağanüstü toplanıyor

Putin'in tedirgin eden hamlesi, NATO'yu harekete geçirdi

Yenidoğan Çetesi davasında 5. gün! Bebek katili örgütün liderinden ilk itiraf geldi

Bebek katili örgütün liderinden ilk itiraf geldi

Erdoğan'ın sözleri sonrası 2025 yılı asgari ücret artışında %45 oranı konuşulmaya başlandı

Erdoğan'ın sözleri sonrası asgari ücret tahminleri yükseldi

Belediyenin kira zammını duyan işletmeci isyan etti: HDP'ye oy atacağım artık

Belediyenin yaptığı kira zammı, kadın işletmeciyi isyan ettirdi

title