Küresel Rekabette Fark Yaratmak İçin Kadınlara Güvenin
Panelde Türkiye ve İngiltere arasındaki bağların güçlenmesinde kadınların katkıları ele alındı.
"Türkiye ile büyüyün-Grow with Turkey" Konferansı çerçevesinde yapılan "Kadınlarla Büyümek" başlıklı panelde şirketlerin küresel rekabette fark yaratabilmeleri için üst yönetimlerinde kadınların temsilini ve etkinliğini artırmalarının önemine dikkat çekildi. Panelde ayrıca kadınların ekonomik büyümeye ek olarak sosyal ve toplumsal kalkınmaya katkılarının önemi, Türkiye ve İngiltere arasındaki bağların güçlenmesinde kadınların katkıları ele alındı.
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer'in 2010 yılından itibaren başkanlığını yürüttüğü Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından 2011 yılında Londra'da ilki gerçekleştirilen "Türkiye ile büyüyün-Grow with Turkey" etkinliğinin çok başarılı geçmesi sebebiyle, bu etkinliğinin sürekliliğini sağlamak, İngiliz iş dünyasını Türkiye'deki güncel yatırım fırsatları konusunda bilgilendirmek, İngiltere'de Türkiye markasını güçlendirmek ve iki ülke arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerini geliştirmek üzere, 26-27 Kasım 2013 tarihlerinde Londra'da "Grow with Turkey" etkinliğinin ikincisi düzenleniyor.
Türkiye ve İngiltere'nin iş, siyaset ve akademi çevrelerinden karar alıcıları, üst düzey yöneticileri ve kanaat önderlerini ikinci kez bir araya getiren Konferans'ta, finans, enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri ve altyapı konularındaki panellere ek olarak, programa bu sene Accenture'nin sponsorluğunda "Grow with Women" ("Kadınlarla Büyümek") başlıklı bir panel eklendi. Panelin organizasyonu ise DEIK Türk-Ingiliz Iş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve RENOVA Ekonomi ve Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Didem Engin sorumluluğunda gerçekleşti.
Konferansın kapanış oturumunda düzenlenen bu son panelde öncelikle, Türkiye ve İngiltere arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine kadın perspektifinden bakış ele alındı. Şirketlerin küresel rekabette fark yaratabilmeleri için üst yönetimlerinde kadınların temsilini ve etkinliğini artırmalarının önemine dikkat çekildi. Kadınların ekonomik büyümenin yanı sıra, sosyal ve toplumsal kalkınmaya katkılarının önemi, Türkiye ve İngiltere arasındaki bağların güçlenmesinde kadınların katkıları üzerinde duruldu.
Gazeteci Ahu Özyurt'un moderatörlüğünde düzenlenen panele, panelist olarak İngiltere Emeklilik Koruma Fonu Başkanı ve İngiltere Atom Enerjisi Kurumu Emeritus Başkanı Lady Barbara Judge, Accenture Global Teknoloji Bölümü Operasyon Başkanı Başkanı Fiona O'Hara, Yazar Elif Şafak ve Vodafone Afrika, Ortadoğu, Asya Pasifik Bölgesi (AMAP) CEO'su olarak atanan Serpil Timuray katıldı.
Finansal hizmetler ve nükleer enerji konularında yapmış olduğu çalışmalarla 2010 yılında Britanya İmparatorluk Nişanı almaya hak kazanan Lady Barbara Judge konuşmasında "Ben kadınların, kar ve zarar sorumluluğunu da içeren, gerçek finansal sorumlulukların üstlenildiği meslekten bir işi başarma fırsatına sahip olabileceklerini düşünüyorum" dedi.
Accenture Global, Teknoloji Bölümü Operasyon Başkanı olan Fiona O'Hara, aynı zamanda Accenture İngiltere ve İrlanda'da İnsan Sermayesi Lideri olarak görev yapıyor. Fiona O'Hara konuşmasında "Accenture'ın deneyimi, işyerinde çeşitliliğin Yüksek Performansa ulaşmada kilit öneme sahip olduğunu göstermiştir. Bu nedenle bir şirkette cinsiyet dengesini doğru şekilde sağlamak, insan kaynakları açısından bir zorluk olmakla birlikte büyük önem taşıyan bir ticari fırsattır."" dedi.
Vodafone Afrika, Ortadoğu, Asya Pasifik Bölgesi (AMAP) CEO'su olarak atanan Serpil Timuray ise konuşmasında şunları söyledi: "Mobil teknolojiyle bağlantılı hale gelen dünyamızda küresel ekonominin en büyük potansiyelini kadınlar teşkil ediyor. Önümüzdeki 10 yılda 1 milyar kadının global ekonomiye katkı sağlayacağı öngörülüyor. Kadının ekonomiye katılımının bir 'akıllı ekonomi' modeli olarak benimsenmesi gerekiyor. Kadın-erkek istihdamında cinsiyet eşitliğini tesis edebilen ülke ekonomileri %25'e varan ölçüde GSYİH'lerini artırabiliyorlar. Biz de Vodafone olarak, kurumsal çeşitlilik ve dahiliyet programlarımızla kadının gücünü artırmak üzere faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 'Teknoloji hayatın hizmetinde' felsefemizle, okuryazarlığa, anne sağlığına, kadına karşı şiddeti önlemeye, girişimciliğe ve kırsal alanlardaki kadınların mobil teknoloji kullanımı sayesinde ekonomik ve toplumsal hayata entegrasyonuna yönelik projeler gerçekleştiriyoruz."