Kur'an-ı Kerim 180 Dile Çevrilecek
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ile röportaj Rafta Kur'an-ı Kerimler Kur'an-ı Kerim 180 dile çevrilecek TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Bilgin: "Şu anda dünyada 180 dil konuşuluyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ile röportaj
Rafta Kur'an-ı Kerimler Kur'an-ı Kerim 180 dile çevrilecek
TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Bilgin:
"Şu anda dünyada 180 dil konuşuluyor. Kur'an-ı Kerim mealini bu 180 dile çevirmeyi hedefliyoruz. Bu büyük bir proje. Ümit ediyorum ki çok uzak olmayacak bir zamanda Allah bize nasip edecektir"
"Yaraları Sarma Zamanı Projesi kapsamında son aldığım rakamlara göre nakdi yardım 30 milyon lirayı geçti. Bu yardımları, güneydoğuda terör saldırılarından mağdur vatandaşlarımıza ve Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıracağız"
KEMAL KARAGÖZ - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, dünyada 180 dil konuşulduğunu belirterek, "Kur'an-ı Kerim mealini bu 180 dile çevirmeyi hedefliyoruz. Bu büyük bir proje. Ümit ediyorum ki çok uzak olmayacak bir zamanda Allah bize nasip edecektir" dedi.
Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeryüzünde yaşayan hiçbir insan ve toplumun Kur'ansız olmaması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlara, kendi dillerinde hitap etmesi yönünde hedef belirlediklerini vurgulayan Bilgin, "Bugün için İngilizce, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Kırgızca, Bulgarca, Kazakça, Boşnakça gibi 10 dilde kendi matbaamızda Kur'an-ı Kerim meali yaptırıyoruz. Projelendirdik. Çalışmalara başladık. İnşallah Kur'an-ı Kerim mealini bütün dünyaya yayacağız" diye konuştu.
Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının Ankara Sincan'da kullanmadığı, büyük ve modern makinelerin bulunduğu bir matbaanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edileceğini belirten Bilgin, şöyle devam etti:
"Burada inşallah modern cihazlarla ve Hazreti Kur'an'a en saygılı biçimde milyonlarca Kur'an-ı Kerim'i, yüzlerce dile çevrilmesi suretiyle dünyanın her bir coğrafyasına ve bölgesine aktarmayı hedefliyoruz. Şu anda dünyada 180 dil konuşuluyor. Kur'an- Kerim mealini bu 180 dile çevirmeyi hedefliyoruz. Bu büyük bir proje. Ümit ediyorum ki çok uzak olmayacak bir zamanda Allah bize nasip edecektir."
YARASAR projesi
Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV'nin "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı (YARASAR)" projesine de değinen Bilgin, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Projeyle hem güneydoğuda terör mağduru vatandaşlar hem canlarını vatan, bayrak ve ezan için seve seve veren şehitlerin aileleri, eşleri ve yetim çocukları hem de Bayırbucak Türkmenlerinin yaralarını sarmaya çalıştıklarını dile getiren Bilgin, "Yaraları Sarma Zamanı projesi kapsamında son aldığım rakamlara göre nakdi yardım 30 milyon lirayı geçti. Bu yardımları, güneydoğuda terör saldırılarından mağdur vatandaşlarımıza ve Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıracağız" diye konuştu.
Vakıf olarak terör mağdurları ve Bayırbucak Türkmenlerine alışveriş çeki verdiklerini bildiren Bilgin, mağdur vatandaşların vakfın belirlediği marketlere gidip, ihtiyaçlarını çeklerle temin edeceğini söyledi.
Suriye'ye yönelik yardımlar
Halep'in Azez ilçesinde günde 5 bin ekmeğin üretildiği mutfak hazırladıklarına da işaret eden Bilgin, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün itibarıyla Azez'deki mutfağımızda pişirdiğimiz ekmekleri dağıtıyoruz. Aynı zamanda yurt içinde de Suriyeli Türkmenlere yönelik mutfaklar oluşturduk. Yemek ve ekmek gibi gıda yardımlarında bulunuyoruz. Ayrıca giyecek ve ilaç yardımlarımız var. Bu yardımlarımızı ayni olarak şubelerimiz vasıtasıyla her gün birkaç tır şeklinde mağdurlara gönderiyoruz. Milletimiz hayırsever ve yardımseverdir. Bu önderliği yaptığımız sürece bu yardımlar bütün kardeşlerimize gidecektir."
108 ülkeden gelenler Türkçe öğreniyor
Vakıflarının eğitim ve kültür faaliyetlerine değinen Bilgin, 4 yıl önce bin 600 kişilik kapasiteye sahip yurtlarında, bugün itibarıyla sayının 5 bini geçtiğini bildirdi.
Yurt dışından Türkiye'ye getirip, ülkedeki ana kaynağından İslam'ı öğreterek memleketlerine gönderdikleri öğrencilerin bulunduğunu vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:
"Uluslararası İmam Hatip projelerimiz var ki şu anda 108 ülkeden getirdiğimiz çocuklar, ülkemizde Türkçe öğreniyor. Hocalarımızdan İslam'ı, duru şekilde ana kaynağından öğreniyorlar. Bunlar daha sonra memleketlerine gidiyorlar. Memleketlerinde dini birimlerde görev alıyorlar. 17 ülkede lise ve üniversite seviyesinde okullarımız var. Oralarda da şu anda 3 bin 600 öğrencimiz var. Onları da okutuyoruz. Oradan mezun olan gençlerimizin bir kısmını yurt dışındaki okullarda istihdam etmeye gayret ediyoruz. Bu şekilde dünya coğrafyasındaki kardeşlerimize fikir, görüş ve fetva birliği getirmeye çalışıyoruz."
Bilgin, bu çalışmalarla Hazreti Muhammed'in hedeflediği güzel İslam ümmetini oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.