Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Muhaliflerin ikinci büyük kenti ele geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Kumar Çetesi İddianamesi Kabul Edildi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından "Kumar Çetesi"ne yönelik hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından "Kumar Çetesi"ne yönelik hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından hazırlanan ve İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 188 sayfalık iddianamede,

asker, polis ve emekli MİT görevlilerinin de bulunduğu 17'si tutuklu 72 şüphelinin yanı sıra bir sigorta şirketi ile 9 kişi müşteki-mağdur olarak yer aldı.

Yapılan teknik takip sonucunda Mahmut İbrahimiye liderliğindeki suç örgütünün kimi suçları işlediğinin anlaşıldığı belirtilen iddianamede, suç örgütünün lideri olan İran uyruklu Mahmut İbrahimiye'nin 1989 yılında Türk vatandaşlığına geçtiği, geçimini kumarhane işletmek gibi yasal olmayan yollardan sağladığı, Tuzla, Beykoz ve Başakşehir ilçelerinde kumarhane işlettiği, Tuzla'daki kumarhanesini yapılan baskınlar ve bulunduğu bölgede bağlantılarının olduğu, jandarmanın sorumluluk alanından çıkarak polis bölgesine geçmesinden sonra kapatmak zorunda kaldığı, kumar faaliyetlerini Başakşehir ve Polonezköy'de yeni açtığı kumarhanelerde devam ettirdiği anlatıldı.

Örgütün kumar faaliyetlerini yürüttüğü bölgelerdeki polis ve jandarma görevlileri ile ilişki kurarak kumar oynatılmasına göz yumulması, baskın yapılmaması ve yapılacak baskınlardan önceden haber verilmesi konusunda açıkça veya zımni olarak anlaşma sağladıkları ifade edilen iddianamede "Bu anlaşma çerçevesinde kamu görevlilerine rüşvet verildiği, ayrıca polis ve jandarma görevlileri dışında karşılaştıkları yasal engellerin bertaraf edilmesi için diğer kamu görevlileri ile de rüşvet ilişkisini girerek problemlerinin rüşvet vererek çözmeyi tercih ettikleri" belirtildi.

Örgütteki yönetici kadrosunun talimatları doğrultusunda suç profilleri kabarık olan kimi şüphelilerin kumarhane müşterilerinin kumar alacaklarının tahsilatını gerçekleştirdikleri ve zengin kumar müşterilerinin ticaret ilişkisinden doğan alacaklarını tehdit, korkutma ve sindirme yoluyla tahsil ettikleri anlatılan iddianamede, Beykoz Polonezköy'deki kumarhaneye Mahmut İbrahimiye, Ferit Kargın, Mahir Yazıcı, Bünyamin Yazoğlu ve Şahin Şirinoğlu'nun, Başakşehir'deki kumarhaneye de yine İbrahimiye, Kargın, Yazıcı ve Yaman Can'ın ortak oldukları, kumarhanelerin işletmeciliğini ise İsmail Tolga Ergün, Selçuk Ayan, Fatih Erem ve Yudum Bedia Akal'ın yaptığı ifade edildi.

Kumardan elde edilen yasadışı gelirlerin kumarhanelerde üçüncü şahıs veya şirketler üzerine bulunan bankalara ait post cihazlarının kullanılmasıyla cihazların bağlı bulunduğu hesaplarda toplandığı, paraların döviz bürosu çalışanlarının hesaplarına aktarıldığı ve bu şahıslar tarafından örgüt üyelerine elden nakit olarak verilerek suçtan elde edilen gelirin aklandığı öne sürülen iddianamede, örgütün deşifre olmamak için gizliliğe önem verdiği ve telefon konuşmalarında şifreleme, kodlama kullandıkları aktarıldı.

Suç örgütü lideri Mahmut İbrahimiye ve suç örgütü yöneticisi Yaman Can'ın, kumarhaneye yapılacak baskınlardan önce haberdar olabilmek amacıyla Binbaşı Ali Rıza Çiçek ve Yarbay Metin Arıkan'ın tüm özel isteklerini yerine getirdikleri belirtilen iddianamede, Arıkan ve Çiçek'in kadınlarla birlikte olmak için Yaman Can'dan suç örgütü üyelerinin kullanımında olan garsoniyer evin kendilerine ayarlanmasını istedikleri de anlatıldı.

Jandarma görevlilerinin rüşvet alma eylemlerine yer verilen iddianamede, bu kişilerin baskınların olup olmayacağını haber vermelerine, görevlerini kötüye kullanarak çeşitli menfaatler elde etmelerine ve suç örgütünün menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerine dair fiziki takip ve iletişim tespit tutanakları da ifade edildi.

Şüphelilerden aramalar sonucu ele geçen suç eşyaları ve delillere de yer verilen iddianamede, örgüt üyesi şüphelilerin telefonla arayıp yardım istedikleri şüphelilerden emekli MİT görevlisi Mehmet Fuat Batur'un Üsküdar'daki evinde yapılan aramada, 59 adet MKE ibareli fişek, 22 adet 7.65 milimetre çaplı fişek ve el bombası ele geçirildiği, alınan ekspertiz raporuna göre söz konusu fişeklerle el bombasının yasaya aykırı olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Şüpheli Batur'un, MİT'te görevliyken suç örgütü üyeliği, suç örgütüne yardım etmesi ve görevini kötüye kullanması suçlamalarıyla dosyasının ayrıldığı ve başbakanlıktan soruşturma izni istendiği de aktarılan iddianamede, aralarında İstanbul Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Kurtoğlu ve özel kaleminde görevli koruması Astsubay Yasin Tekinay'ın da olduğu bir kısım şüpheliler hakkında kovuşturma açılmasına yer olmadığına kararı verildiği de hatırlatıldı.

Savcı İsmail Göktürk tarafından hazırlanan iddianamede, çete lideri olduğu iddia edilen Mahmut İbrahimiye'nin "suç örgütü kurmak, nitelikli yağma, nitelikli yağmaya teşebbüs, rüşvet vermek, kumar oynatmak için yer sağlama, tehdit etme, zincirleme olarak emniyet, Jandarma ve Belediye görevlilerine rüşvet vermek" suçlarından 72 buçuk yıl ile 158 buçuk yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Aralarında Yarbay Metin Arıkan'ın da bulunduğu 5 askerin 6 yıldan 13 yıla, 18 polis memurunun ise 1 yıl ile 14 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istenen iddianamede diğer şüpheliler hakkında ise benzer cezalar istendi. Sanıkların yargılanmasına 16 Ekim 2012 de başlanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title