KTO Karatay Üniversitesi İş Dünyası ile İftarda Buluştu
KTO Karatay Üniversitesi İstanbul'da düzenlediği iftar programında iş dünyası ve eğitim camiası ile buluştu.
Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti Üyeleri ve Rektör Prof. Dr. Bayram Sade'nin katıldığı programda KTO Karatay Üniversitesi'nde açılan 14 yeni bölüm katılımcılara tanıtıldı.
Köklü bir geleneğin temsilcisi Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi, Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlediği iftar programlarında iş dünyasından temsilcilerle ve rehber öğretmenlerle buluşuyor. Bu kapsamda, Şanlıurfa ve Ankara'dan sonra İstanbul'da düzenlenen iftar programında değerli akademisyenler ve uzmanlar, KTO Karatay Üniversitesi'nin nitelikli akademik kadrosu, eğitim imkânları ve yeni açılan bölümlerini katılımcılarla paylaştılar. İstanbul'daki İftar Programına; Konya Milletvekili Uğur Kaleli, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, iş dünyasından temsilciler ve İstanbul'un 39 farklı ilçesinden rehber öğretmenler katıldı.
Türkiye'nin ilk ve tek bölümü KTO Karatay Üniversitesi'nde
İftar Programına katılan Konya Milletvekili Uğur Kaleli, KTO Karatay Üniversitesi'nin kadim bir kültürün temelleri üzerine kurulduğunu ve güçlü bir vakıf üniversitesi olduğunu belirtti. Kaleli "6 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü ile yeni eğitim ve öğretim dönemine başlayacak olan üniversitemiz bu yıl yeni bölümlerle öğrencilerini karşılayacak. Konya Ticaret Odamızın öncülüğünde 2009 yılında kurulan üniversitemizde bu yıl Türkiye'de ilk ve tek olan İslam Ekonomisi ve Finans bölümü; ayrıca Lojistik Yönetimi, Psikoloji, Sosyoloji, Mütercim Tercümanlık Arapça, Tarih, Endüstri Mühendisliği, Beslenme-Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ebelik, Diyaliz, Fizyoterapi ve Çocuk Gelişimi ve Resim bölümleri açıldı. Türkiye'nin Kadim Üniversitesi büyümesini ve akademik alandaki başarılarını her geçen yıl daha da artırarak sürdürecek." dedi.
Kadim bir kültürün temsilcisi
KTO Karatay Üniversitesi ile Selçuklu ile Osmanlı döneminde 8 yüzyıl kesintisiz eğitim veren Karatay Medresesi'ni yeniden eğitime açtıklarını belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ise "765 yıllık miras, Konya Ticaret Odası'nın öncülüğünde, tüm birikimiyle Konya'ya ve Türkiye'ye, nihayetinde de insanlığa hizmet edebilmek için seferber edilmiş ve tarihin en köklü üniversitelerinden biri olarak, ilmin kapısı olmayı başarmıştır" dedi.
6 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsü ile eğitim faaliyetlerini sürdüren KTO Karatay Üniversitesi'nde 138 ön lisans, 3384 lisans, 417 lisansüstü olmak üzere yaklaşık 4000 öğrenci öğrenimine devam ediyor. Bu yıl açılan yeni bölümler ise şöyle; İslam Ekonomisi ve Finans, Lojistik Yönetimi, Psikoloji, Sosyoloji, Mütercim Tercümanlık Arapça, Tarih,Endüstri Mühendisliği, Beslenme-Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ebelik, Diyaliz, Fizyoterapi ve Çocuk Gelişimi, Resim.