Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Korhan Karaoysal'dan "Deus Ex Machina"Sergisi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korhan Karaoysal'ın "Deus Ex Machina" isimli sergisi Amerikan Hastanesi "Operation Room"da.

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi "Operation Room", 23 Kasım-30 Aralık 2012 tarihleri arasında, Korhan Karaoysal'ın son dönem çalışmalarını bir araya getirdiği "deus ex machina" adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, temsil kavramı üzerinden bireye, aileye ve topluma yönelttiği bakışını, farklı teknik ve tavırla ürettiği fotoğraflarla izleyici karşısına çıkarıyor. "deus ex machina" sergisi, Pazar günleri hariç 10:00-19:00 saatleri arasında gezilebilecek.

Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi "Operation Room" Tel: 444 3 777

Korhan Karaoysal, Operation Room Sanat Galerisi'ndeki solo sergisinde, üzerinde çalışmaya devam ettiği fotoğraf serilerini bir arada sergiliyor.

Fotoğrafçının; ailesini, yakın çevresini ve yaşadığı çevreyi fotoğrafladığı 'deficient insight/eksik içgörü' ve 'mahalle: beylikdüzü/neighbourhood: beylikdüzü" başlıklı çalışmaları, kamusal alandaki çeşitli toplantıları konu alan 'ceremonies, celebrations, meetings/törenler, kutlamalar, mitingler' serisinden fotoğraflar, Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı yüksek lisans bitirme projesi olan 'Faça/Facade' isimli tipolojik portre serisi ve yakın dönem bazı fotoğrafları "deus ex machina" isimli sergide izleyici karşısına çıkıyor.

Sergiyi oluşturan fotoğraflar teknik ve üslup farklılıklarına rağmen tekrar eden imgelerle ve peşine düşülen ortak kavramlarla izleyiciyi aralarındaki bağlantının izlerini sürmeye davet ediyor.

Fotoğrafçının yakın çevresinden veya kamusal alandaki çeşitli toplantılardan fotoğraflar, bireye, aileye ve topluma yönelen ortak bir anlama isteğinin sonucunu ortaya koyuyor.

Orhan Cem Çetin'in sergi için özel hazırlanmış kataloğun sunuş metniyle ön plana çıkan 'deus ex machina' kavramı ve sergi başlığı, hayatın içinden sahnelerle, ailenin, bireyin ve toplumun geldiği noktalarda beklenen adalete; anlama ve aydınlanma isteğine işaret ediyor.

Orhan Cem Çetin sunuş metninde fotoğrafçı ve çalışmaları için: "Hayatın askıya alındığı, nefeslerin tutulup -bize yetecek kadar olsun- mucizenin beklendiği anları kayıt altına alır. … Hayatın akışındaki bu farketmek istemediğimiz, aynı nedenle kısacık geçen duraksama anlarını allayıp pullamaz, kendisi başka bir mertebedeymiş gibi hoyratça davranmaz. Kader birliği içinde, sessizce hatırlatır, bizle birlikte anlamaya çalışır sadece." diye yazıyor ve ekliyor: "Korhan'ın işleri şunu der: Bekleme. Mucizeyi beklemek, onu imkânsız kılar. Tanrı, yani huzur, bir makinenin içinden çıkmayacaktır. Bu bir fotoğraf makinesi bile olsa."

Kaynak: Bültenler / Güncel
title