Haberler

Köprü Faciasının 2'nci Yılında 4 Kişi Hala Kayıp

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, 6 Nisan 2012'de meydana gelen köprü faciasının 2'nci yıl dönümünde, Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden 4'ünün cesedine hala ulaşılamadı.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, 6 Nisan 2012'de meydana gelen köprü faciasının 2'nci yıl dönümünde, Filyos Çayı'na düşerek kaybolan 15 kişiden 4'ünün cesedine hala ulaşılamadı. Bilirkişi raporunda olayda sorumlulukları bulunduğu belirtilen 3 kurum hakkında soruşturma izni çıkmazken, ölenlerin yakınlarının söz konusu kurumlar aleyhine açtıkları tazminat davaları ise sürüyor.

İlçe girişinde 252 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle o sırada köprüde yürüyen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı'na düştü. Aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı Ak Parti'li Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in de bulunduğu 11 kişinin cesedi bulundu. Facianın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Mithat Gülşen'in yeğeni üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na ise hala ulaşılamadı. Arama çalışmalarının sona erdiği faciada Filyos Çayı 4 kişiye mezar oldu. Çöken köprü ise kısa sürede yeniden yapılarak ulaşıma açıldı.

SORUŞTURMA İZNİ ÇIKMADI

15 kişinin yaşamını yitirdiği köprü faciasında ilgili kurumlar hakkında ise soruşturma izni çıkmadı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı bilirkişi raporu doğrultusunda olayda kusurları bulunduğu gerekçesiyle Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma izni istediği Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü için Kastamonu Valiliği, DSİ 232'nci Şube Müdürlüğü için de Zonguldak Valiliği izin vermedi. Bölge İdare Mahkemesi de 22 Aralık 2010'da karayolları ağından çıkarılan köprünün bakım ve onarımı konusunda DSİ ve Karayolları'nın doğrudan sorumluluğu bulunmadığı gerekçesiyle, iki kurum hakkındaki ihmal iddialarının adli takibi gerektirecek mahiyette olmadığına hükmetti.

Başsavcılığın soruşturma izni istediği Çaycuma Belediyesi için de olayda bir sorumluluğu bulunmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı izin vermedi. Danıştay 1'inci Dairesi, İçişleri Bakanlığı'nın kararına yönelik savcılık itirazını da süre aşımı nedeniyle reddetti.

TAZMİNAT DAVALARI SÜRÜYOR

Ölenlerin yakınlarının soruşturma izni verilmeyen 3 kurum aleyhine Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı tazminat davaları ise sürüyor. Ölenlerin yakınlarının avukatı Malik Uçar, "Tazminat davaları son aşamaya geldi. Çaycuma Belediye Başkanlığı, Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü ve DSİ aleyhine açılmış tazminat davaları devam ediyor. Ayrıca Danıştay'a, Çaycuma Belediye eski Başkanı Mithat Gülşen hakkında soruşturma izni kararı verilmemesine karşı 10 ay önce dava açtık. Bu dava da devam ediyor. Savcılıktaki soruşturma dosyası da Danıştay kararını bekliyor" dedi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Tunceli ve Ovacık Belediye Başkanlarının yerlerine gelen isimler ve kayyum gerekçeleri belli oldu

Kayyum gerekçeleri ve yerlerine gelen isimler belli oldu

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

Putin'den tüm dünyaya gözdağı: Yeni füzelerimizi engelleyebilecek bir hava savunma sistemi yok

"Yeni füzelerimizi engelleyebilecek bir hava savunma sistemi yok"

title