Kopan Kolu Ameliyatla Yerine Diktiler
Bitlis'te geçen ay bir maden ocağında çalışan Garip Coşkun'un taş kırma makinesine sıkışarak kopan kolu, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatla yerine dikildi.
Bitlis'te geçen ay bir maden ocağında çalışan Garip Coşkun'un taş kırma makinesine sıkışarak kopan kolu, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatla yerine dikildi.
Bitlis'te 2 çocuk babası Garip Coşkun (37), 5 Kasım'da çalıştığı kentteki bir demir maden ocağına giderek makineleri kontrol etmek istedi. Coşkun, arızalı bir makineyi kontrol ederken güvenlik için giydiği bir yeleğin kolu yakındaki taş kırma makinesine takıldı. Bu sırada Coşkun'un sağ kolu makineye sıkışarak koptu.
Coşkun ve kopan kolu, arkadaşlarının çağırdığı sağlık ekiplerince Muş Devlet Hastanesine götürüldü.
Buradaki ilk müdahalenin ardından Bitlis Devlet Hastanesine gönderilen Coşkun, aynı gün uçak ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.
Ameliyata alınan Coşkun'un kopan kolu, el cerrahi, ortopedi ve kalp damar cerrahi doktorlarının müdahalesiyle yerine dikildi.
Ameliyatı yapan ekipten Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Afşin Öztürk, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa kol kopma vakasıyla karşılaştıklarını belirterek, "Bu bölgede kopan kolu ameliyat yapmamız ilk oldu. Önceden el ya da parmak kopma vakası görmüştük. Coşkun bize Bitlis'teki yaşadığı iş kazası olayından 8 saat sonra başvurdu. Hastamızı uçak ambulans ile kabul ettik ve ameliyata aldık. Ameliyattan 1 saat sonra koldaki dolaşımını sağlayabildik." dedi.
6 saatlik ameliyatla koluna kavuştu
Öztürk, 6 saat süren ameliyattan sonra Coşkun'u 12 gün yoğun bakım servisinde izlediklerini ifade ederek, "Şimdilik koldaki dolaşımı ve sağlık durumu iyi. Daha sonra rehabilitasyon süreci başlayacak. Şu an için hastamızı takip etmekteyiz." dedi.
Garip Coşkun ise kolunun dikilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirtti.
Olayın etkisinden kurtulamadığını anlatan Coşkun, "Çalışırken kolumun koptuğunu anladım. Arkadaşlarım yardım ettiler. Olayın şokunda olduğum için ben sürekli 'kolum nerede, kolumu da getirin' diyordum. Sonra patronum ve sevdiklerimi yanımda görünce kendimi daha iyi hissettim." şeklinde konuştu.
Kendisini ameliyat eden doktorlara teşekkür eden Coşkun, şunları kaydetti:
"Koluma kavuştum, çok mutluyum. Hastane yönetimi doktorlarımız her süreçte yardımcı oldular. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. 37 gündür buradayım ilgilenilmeseydi kolum dikilmeyecek ve kolsuz kalacaktım. Yoğun bakımda gözümü açtığımda kolumu gördüm. İlk zamanlar hissetmiyordum ama tedaviler sonrası artık yavaş yavaş hissediyorum. Hiçbir zaman isyan etmeyip 'Allah verdi, Allah alır' dedim. Veren de o alan da. Artık kolum yanımda çok seviniyorum."
Bitlis'te geçen ay demir maden ocağında taş kırma makinesine sağ kolunu kaptırması sonucu kolu kopan 37 yaşındaki şantiye çalışanı Karip Coşkun'un kopan kolu Erzurum'da yapılan ameliyatla dikildi.
Bitlis'te yaşayan 2 çocuk babası Karip Coşkun, geçen ay 5 aralık'ta demir maden ocağına makineleri kontrol için gitti.
Arızalı bir makineyi kontrol ettikten sonra çalışır durumdaki taş kırma makinesine üzerindeki güvenlik için giydiği yeleğin sıkıştığını fark eden Coşkun, kolunu kurtaramayınca makineye sol kolunu kaptırdı.
Coşkun'un sağ kolunun koptuğunu gören arkadaşları durumu sağlık ekiplerini bildirdi.
Önce Muş Devlet Hastanesi'ne ardından Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Coşkun, aynı gün uçak ambulans ile Erzurum Bölge Eğitim ve Araştıma Hastanesi'ne (BEAH) kopan koluyla getirildi.
Burada el cerrahi, ortopedi ve kalp damar cerrahi doktorlarının müdahalesiyle Coşkun'unun kopan kolu dikildi.
Yaklaşık 12 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından sağlık durumu iyiye giden Coşkun'un ortopedi servisinde tedavisi sürüyor.
Hastaneden gazetecilere açıklama yapan BEAH El Cerrahi Uzmanı İbrahim Afşin Öztürk, ilk defa kol kopma vakasıyla karşılaştıklarını belirterek, "Bu bölgede kopan kolu ameliyat yapmamız ilk oldu. Önceden el ya da parmak kopma vakası görmüştük. Coşkun bize Bitlis'teki yaşadığı iş kazası olayından 8 saat sonra başvurdu. Hastamızı uçak ambulans ile kabul ettik ve ameliyata aldık. Ameliyattan 1 saat sonra kol dolaşımını sağlayabildik." dedi.
Öztürk, 6 saat süren ameliyattan sonra Coşkun'u 12 gün yoğun bakım servisinde izlediklerini ifade ederek, ameliyatın başarılı geçtiğini kaydetti.
Coşkun'un Yoğun Bakım Servisinde yara takiplerini yaptıktan sonra servise çıkardıklarını anlatan Öztürk, "Kopmuş kolu hazır hale getirdikten sonra ve kemik tespiti gibi damar onarımı, sinir ve yumuşak doku dediğimiz kas işlemlerini yaptıktan sonra hastamızı ameliyata aldık. Coşkun'u 20-25 gündür serviste takip ediyoruz. Şimdilik kol dolaşımı ve sağlık durumu iyi. Daha sonra rehabilitasyon süreci başlayacak. Şu an için hastamızı takip etmekteyiz."
Coşkun ise kolunun dikilmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu gazetecilerle paylaştı.
Olayın etkisinden kurtulamadığını anlatan Coşkun, şu ifadeleri kullandı:
"İşyerinde Çalışırken bu olay oldu. Kolumun koptuğunu anladım. Arkadaşlarım yardım ettiler. Ambulansla önce Muş Devlet Hastanesi'ne sonra Bitlis'e, sonra da Uçak ambulans ile Erzurum BEAH'a getirildim. Olayın şokunda olduğum için ben sürekli 'kolum nerde, 'kolumu da getirin 'diyordum. Sonra patronum ve sevdiklerimi yanımda görünce kendimi daha iyi hissettim."
Coşkun, kendisini ameliyat eden doktorlara çok teşekkür ettiğini belirterek, şöyle davam etti:
"Koluma kavuştum, çok mutluyum. Hastane yönetimi doktorlarımız her süreçte yardımcı oldular. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. 39 gündür buradayım ilgilenilmeseydi kolum dikilmeyecek ve kolsuz kalacaktım. Yoğun bakımda gözümü açtığımda kolumu gördüm. İlk zamanlar hissetmiyordum ama tedaviler sonrası yavaş yavaş artık hissediyorum.Hiç bir zaman isyan etmeyip 'Allah verdi Allah alır' dedim. Veren de o alan da. Kolum yanımda çok seviniyorum."
BEAH Başhekim Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Orhan Delice de Bitlis'te Coşkun'un başına gelen kaza sonrası durumun kendilerine bildirilmesiyle ameliyat için hazırlık yaptıklarını ifade etti.
El cerrahi, ortopedi ve kalp damar cerrahi uzmanlarının olduğu 6 kişilik ekiple Coşkun'u ameliyata aldıklarını aktaran Delice, BEAH olarak bölgede ilk kez bu tarz ameliyatı başardıklarını kaydetti.