Haberler

Konya Savunma Sanayi" Etkinliği Düzenlendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı av üretiminin yapıldığı Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde “Konya Savunma Sanayi” etkinliği düzenlendi.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı av üretiminin yapıldığı Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde "Konya Savunma Sanayi" etkinliği düzenlendi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız'ın organize ettiği etkinliğe, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçaslan, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu, Beyşehir Kaymakam Vekili Bayram Türker, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık, Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Kırıcı, av tüfeği sektörü temsilcileri katıldı. Huğlu Mahallesi'nde Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi yetkililerince yapılan av tüfeği sektörüne ilişkin talep ve sorunların dile getirildiği sunumun ardından konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye'de son yıllarda hafif silah üretiminde önemli bir aşamanın kaydedildiğini, önemli sayıda şirketin bu konuda faaliyet gösterdiğini söyledi. Hafif silahlarda herkesin aynı ürüne odaklanması durumunda ortaya çok verimli bir neticenin çıkmayacağını vurgulayan Demir, "Şu anda bir piyade tüfeği yapımımız var, 7.62, 5.56 tüfek ithalatımız var. Boş alanları görmek ve oraya girmek önemli. Ayrıca, daha yüksek kalibrede silahlara ihtiyacımız var. Bu konuda da çalışma yapan şirketlerimiz var. Buraya talip olabilirsiniz. 'Savunma sanayisinde ne yapabiliriz' sorusu gündeme geldiğinde, bunu artık oturup ortak akılla kararlaştırmanız gerekiyor" dedi.

TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz ise, av tüfeği sektörünün beklentisi olan CIP testlerinin yapılabileceği laboratuvar konusuna değinerek, bu konuda bilgiler verdi. Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçaslan da konuşmasında sektörde beraber hareket edilmesinin önemine dikkat çekti. Bölgenin AR-GE, tasarım, test ve muayeneyi içeren mükemmeliyet merkezi olacağını vurgulayan Kılıçaslan, "Bunu plastik sektörü için düşündük ve sözleşmesini imzaladık. Ortak AR-GE, tasarım, test ve muayene hizmetleri bir merkezden alınıyor. Buranın çözümünün bu olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu da, Konya ilinin yatırımlar açısından önemli şehirlerin başında geldiğini belirterek, son iki yıl içinde yatırım ve teşvik belgesi adedi itibariyle Konya'nın ikinci sırada bulunduğunu belirtti. Uslu, "Yatırım itibariyle de Konya 10'uncu sırada yer alıyor. İstanbul'dan sonra en çok desteklediğimiz il Konya'dır. Savunma sanayi, yatırım ve teşvik sistemi içerisinde çok özel öneme sahip sektör. Bu konudaki yatırımların bir kısmını bölgesel teşvik sistemi içinde maksimum seviyeye çıkarttık" diye konuştu.

"Konya'da sektörün mühendislik ve tasarım yeteneklerini artırmayı hedefliyoruz"

TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ise, savunma sanayisinde Konya'nın tedarik gücünü artırmak için Konya Savunma Sanayi etkinliğini düzenlediklerini söyledi. Konya'da sektörün mühendislik ve tasarım yeteneklerini artırmayı hedeflediklerini anlatan Altunyaldız, Konya'yı ulusal projelerde mevcut potansiyelinin daha da üzerine taşıyarak, dünya savunma sanayisinin aktörlerine tedarikçi olmasını sağlamak için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Huğlu Av Tüfeği Kooperatifi bünyesindeki silah fabrikası ile Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde av tüfeği ve savunma sanayisine yönelik üretim yapılan tesisler gezildi. Geziye katılanlar, silah fabrikalarında yetkililerden üretim çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close