Haberler

Konya Abla, Kardeşin Yürüme Sevinci

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da eklemlerindeki genetik rahatsızlık nedeniyle yürüme bozukluğu yaşayan 14 yaşındaki Sema Nur Akyol ve 17 yaşındaki Havva Nur Akyol, yapılan tedavilerinin ardından yürümeye başladı.

Konya'da eklemlerindeki genetik rahatsızlık nedeniyle yürüme bozukluğu yaşayan 14 yaşındaki Sema Nur Akyol ve 17 yaşındaki Havva Nur Akyol, yapılan tedavilerinin ardından yürümeye başladı.

Meram İlçesi'ne bağlı eskiden köy statüsünde olan Botsa Mahallesi'nde oturan Sema Nur Akyol da, çocuk yaşlarda eklemlerindeki genetik rahatsız nedeniyle yürüme bozukluğu (Motor Gerilik Hastalığı) başladı. Doğuştan aynı hastalığı taşıyan ablası Havva Nur Akyol ile aynı kaderi paylaşan ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi Sema Nur, hastalığına rağmen eğitimini yarıda bırakmadı. Sema Nur, evlerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki okuluna koltuk değnekleriyle gitmeye devam etti. Ailesi, Sema Nur'a, akülü tekerlekli sandalye verilmesi için Meram Belediyesi'ne müracaat etti. Meram Belediyesi yetkilileri yaptıkları inceleme Sema Nur'un, 5 kardeş olduğunu babası Muzaffer Akyol'un bir çiftlikte asgari ücretle çalıştığını, annesi Ayşe Akyol'un ev kadını olduğunu ve diğer aile bireyleriyle birlikte 9 kişinin eski yapı bir evde yaşadığını belirledi. Bunun üzerine Sema Nur'a, akülü tekerlekli sandalye verilmesine karar verildi.

Meram Belediye Başkanı Ak Partili Fatma Toru, Sema Nur'u 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde evinde ziyaret edip, tekerlekli sandalyeyi teslim etti. Toru, Sema Nur ve ablası Havva Nur'un, durumlarını öğrenip, daha önce yeterli tedavi olmadıklarını fark edince, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ile temasa geçti. Ardından iki kardeş Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi görmeye başladı. İki kardeş yapılan tedavilerinin ardından yürümeye başladı.

ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

Tedavilerinin devam ettiğini belirten Sema Nur, eski sağlığına kavuşacağı için mutlu olduğunu artık koltuk değneksiz ve tekerlekli sandalyesiz okula gidebileceğini ve matematik öğretmeni olmak istediğini söyledi. Ablası Havva Nur da, Mutluyum. Artık ileride rahat yürüyebileceğim. Kuran Kerim öğreticisi olmak istiyorum. dedi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, iki kardeşe tedavi boyunca ve sonrasında destek olacaklarını belirterek, Kızlarımız çok zeki ve okuma istekleri oldukça fazla. Eklemlerinde genetik bir rahatsızlık olan hareket kısıtlılığı var. Yaklaşık 10 gündür tedavileri devam ediyor. Hamdolsun iki kızımız da tedavilerin sonuç vermesi ile birlikte yürümeye başladılar. İnşallah tedavi süreci devam edecek. Onlar bizim evlatlarımız. Meram Belediyesi olarak tedavi boyunca ve tedaviden sonra eğitim hayatlarında destek olmaya devam edeceğiz. dedi.

'DAHA RAHAT VE AĞRISIZ YÜRÜMEYE BAŞLADILAR'

Sema Nur ve Havva Nur kardeşlerin tedavisini gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sami Küçükşen, Kardeş olan hastalarımızda genetik bir rahatsızlık var. Bu hastalığın eklemleri tutması neticesinde yürümekte ve ellerini kullanmakta güçlükler çekiyorlardı. 10 gündür tedaviye devam ediyoruz ve rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Eklemlerindeki hareket açıklarında kazanımlarımız oldu. Daha rahat ve ağrısız yürümeye başladılar. Tedavi sürecimiz devam edecek. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close