Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Köln'deki Eğitim Fuarında Türk Üniversiteleri Tanıtıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Köln kentinde, TRUCAS tarafından VI. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı düzenlendi.

Almanya'nın Köln kentinde, TRUCAS tarafından VI. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı düzenlendi. Hyatt Otel'de düzenlenen fuara öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdiler. Üniversitelerin kurduğu bilgilendirme masalarında öğrenciler ve aileler Türkiye'de üniversite eğitimi hakkında doğrudan bilgi edinme imkanı yakaladı. Üniversiteler ise, tam gün süren fuarda kendilerini tanıtma imkanı buldular. Üniversitelerin temsilcileri son yıllarda eğitim kalitesinin çok arttığına dikkati çekerek öğrencileri Türkiye'de yüksek öğretim görmeye davet ettiler.

"EĞİTİM FUARLARI ÇOK FAYDALI"

Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nermin Özgülbaş, öğrenciler ve üniversitelerin doğrudan buluşmasına önem verdiklerini bu yüzden eğitim fuarlarını faydalı bulduklarını söyledi. Prof. Dr. Nermin Özgülbaş, "Öğrenciler tabii ki kendilerine kariyer planlaması yapıyorlar ama son aşamada kafalarında bir çok soru işaretiyle tercihlerini yapıyorlar. Bu tip fuarlarda hem okuyacakları üniversiteleri tanıma hem de meslekler hakkında bilgi alma şansına ulaşıyorlar. Bu tabii kendilerine uygun mesleği seçebilmeleri açısından çok önemli. Tabii ki ailelerin çok etkisi var öğrencilerin üzerinde ama öğrenciler kendilerine uygun meslekleri seçsinler. Ailelerinin fikirlerini de alsınlar ama gelecekte kendilerini nerede görmek istiyorlarsa meslek olarak onu seçmeliler. Öğrencilerin kulaktan dolma değil de burada doğrudan bilgi almaları tercih yapmalarını kolaylaştırıyor" diye konuştu.

"SAĞLIKLA İLGİLİ BÖLÜMLERİMİZ VAR"

Bezmialem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, üniversitelerinde sağlıkla ilgili bölümler bulunduğunu hatırlattı. Rektör Kazancıoğlu, "Uluslar arası işbirlikleri olan bir üniversitede okumak, Türkiye'deki arkadaşlarıyla karşılaşmak, Türkiye'deki sistemi öğrenmek isteyenler için kapımız açık. Ama sağlık eğitimi kolay bir eğitim değil, ömür boyu devam etmesi gereken bir eğitim bunu da hatırlatmak istiyorum" dedi.

"ULUSLARARASI BİR DİPLOMAYA SAHİP OLUN"

İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı Selman Arslanbaş, Türk üniversitelerindeki eğitim kalitesine dikkati çekti. Selman Arslanbaş şunları söyledi: "Yüksek öğretimde 50 yaşın altında en hızlı büyüyen ülke Türkiye. Avrupa'da yüksek öğretim imkanından yararlanamayan öğrenciler, diploması her yerde tanınacak şekilde Türkiye'de eğitim görebilirler. Bunu üzerine basa basa söylüyorum. Gelin bu imkandan yararlanın. Afrika'dan, Güney Amerika'dan, Çin'den nasıl geliyorsa öğrenciler siz de vatanınızı bu anlamda tercih edin ve uluslararası bir diplomaya sahip olun. Global bir insan olun, ülkenizi her yerde saygın bir şekilde temsil edin."

"İSTEDİĞİNİZ BÖLÜME SINAVSIZ GİREBİLME İMKANI"

Türkiye'deki üniversitelere sınavsız geçiş hakkı olduğunu vurgulayan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer, yurt dışındaki öğrencileri bu haktan yararlanmaya çağırdı. Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer, şu bilgileri verdi: "Yabancı Öğrenciler Sınavı diye bir sınav vardı, bu kaldırılalı yıllar oldu. Şu anki uygulamaya göre, tıp ve konservatuvar gibi bazı dallar hariç, bir yabancı ülkede lise eğitimini tamamlayan öğrencilere belirli koşullar çerçevesinde Türkiye'deki bir üniversiteye sınavsız geçiş hakkı tanınmıştır. Hukuktan mühendisliğe, mimarlıktan psikolojiye Türkiye'de çok revaçta olan bu bölümlere yurt dışında liseyi bitirenler girebilirler. Referans mektupları, diploma notları ve kendilerini tanıtan bir yazıyla üniversitelere başvurup istedikleri dallarda eğitimlerini sürdürebilirler."

"AVRUPA STANDARTLARINDA EĞİTİM VERİYORUZ"

İstanbul Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Ural ise, "Türkiye'de eğitim gerçekten inanılmaz bir gelişim gösterdi. Avrupa ve dünya standartlarında bir eğitim veriyoruz. Öğrencileri eğitim almak üzere Türkiye'ye bekliyoruz" dedi.

Fuara gelen öğrencilerden Ülkü Kayörter, Türkiye'de yaşama hayalini gerçekleştirmek için Türkiye'de okumak istediğini söyledi.

Öğrenciler Melisa Gülbaş ile Merve Çetin, Türkiye'deki bir üniversitede işletme bölümünde eğitim görmek istediklerini belirttiler.

Görüntü dökümü:

Prof. Dr. Nermin Özgülbaş ile röportaj

Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ile röportaj

Selman Arslanbaş ile röportaj

Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer ile röportaj

Prof. Dr. Ebru Ural ile röportaj

Öğrenciler ile röportaj

Eğitim fuarından görüntüler - Kentinde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title