Kolej Standardında Köy Okulu
Manisa'nın Salihli ilçesindeki Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlk ve Ortaokulu, öğretmen ve öğrencilerin tasarladığı "Köyden Koleje Dönüşüm" projesiyle kolej standartlarında bir okula dönüştü.
ZEKERİYA GÜNEŞ - Manisa'nın Salihli ilçesindeki Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlk ve Ortaokulu, öğretmen ve öğrencilerin tasarladığı "Köyden Koleje Dönüşüm" projesiyle kolej standartlarında bir okula dönüştü.
İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve taşımalı eğitimle kırsaldaki 9 ayrı mahalleye hizmet veren Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlk ve Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, geliştirdikleri "Köyden Koleje Dönüşüm" projesine sağladıkları desteklerle okullarını modern imkanlara kavuşturdu.
276 öğrencinin eğitim gördüğü okula destek veren İlçe Jandarma Komutanlığı, bir sınıfı modern eğitim verecek şekilde donatırken, ilçedeki hayırseverler de okulun müzik, spor ve teknoloji sınıflarını oluşturdu.
Toplanan ayni ve nakdi yardımlarla okul binası tadilattan geçirilerek teknik altyapı yeniden düzenlendi. Eğitim için ihtiyaç duyulan, spor, müzik, laboratuvar ve robotik atölye ihtiyaçları temin edildi.
"Öğrencilerimiz için en güzelini yapmaya çalışıyoruz"
Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlk ve Ortaokulu Müdürü Yakup Ateş, 1964 yılında inşa edilen okullarının fiziki ve teknik altyapısı itibarıyla artık iyi hizmet veremez hale geldiğini buna çözüm bulmak amacıyla "Köyden Koleje Dönüşüm" projesini hazırladıklarını söyledi.
Öğrenci velileri, hayırsever iş adamları ile bazı kamu kurumlarından alınan destekle okullarını baştan sona yenilediklerini anlatan Ateş, şunları kaydetti:
"Okulun fiziki şartlarını düzeltmek üzere köy ve ilçedeki hayırseverlerle iletişime geçtik. Devletimizin bize verdiği imkanlarını da kullanarak bahçede çocuk parkları, spor alanları oluşturduk. Sınıflarda okullarda çok az bulunan tekli sıra sistemine geçtik. Öğrenciler çok rahat ders işleyebiliyor. Akılı tahtalar, müzik sınıfı, İngilizce sınıfı, fen laboratuvar, teknoloji sınıfı ve robotik araştırma merkezine kadar imkanlarımız ölçüsünde düzenlemeler yaptık. Öğrencilerimize en güzelini yapmaya çalışıyoruz."
"Yapılanlar başarı olarak geri döndü"
Dönüşümün eğitimin kalitesini artırdığını bunun da öğrencilere başarı olarak yansıdığını vurgulayan Ateş, "Eskiden köyden özel okula giden 2 öğrencimiz vardı. Velilerimiz bu çocuklarımızı okulumuza kaydetti, artık bizim okula geliyorlar." diye konuştu.
Projeyi yürüten öğretmenlerden Sinan Alkan, sadece üç yıl içinde başardıkları dönüşümün öğrencilerin başarısını belirgin şekilde artırdığını belirtti.
Öğrencilerin bilgi yarışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif faaliyetlerde de okulun adını duyurduğuna değinen Alkan, başarının katlanarak devam edeceğini dile getirdi.
Okulun 5. sınıf öğrencisi Bedirhan Özsoy, "Akıllı tahtalarımız ve tekli masalarımızla çok daha iyi ders çalışabiliyoruz. Teneffüsleri çok daha iyi değerlendirebiliyoruz. Öğretmenlerimiz daha iyi ders verme imkanına kavuştu." ifadelerini kullandı.
Öğrencilerden Hamza Gürbüz de "Artık erkenden okula gelip okuldan çıkmak istemiyoruz. Çünkü herkesin ilgi alanına göre aktivite var. Spor yapmayı çok seviyorum. Atletizmde Türkiye birincisi olmak istiyorum." şeklinde konuştu.
Veliler memnun
Okul Aile Birliği Başkanı Hamza Kökkaya da yenilenen okullarında öğrencilerin başarılı olması için öğretmenlerin gayret gösterdiğini vurgulayarak, "Bunu gören köylüler de artık özel okul yerine çocuklarını köy okuluna göndermeye özen gösteriyorlar." dedi.
Öğrenci velisi Bayram Akbaba da "Eskiden köylüler çocuklarını daha iyi eğitim alsın diye ilçe veya ildeki okullara gönderiyordu. Ama şimdi öğrencilerden köye geri dönüş oldu. Artık bizim okulumuzdan da fen lisesine yerleşen öğrenciler var." diye konuştu.